Tudi tenis v dvoranah je za rekreativne igralce do nadaljnjega prepovedan. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
Tudi tenis v dvoranah je za rekreativne igralce do nadaljnjega prepovedan. Foto: MMC RTV SLO/M. R.

To je na novinarski konferenci potrdila ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec. "Za tekmovalce vse ostaja tako kot do zdaj, ob upoštevanju smernic Nacionalnega inštituta za javno zdravje," je pojasnila ministrica. Ob tem je dodala: "Edino, kar se spreminja, je vezano na organizirano rekreativno skupinsko vadbo."

Kriterij za ločevanje športnih dejavnosti, ki spadajo pod nove omejitve, je registriranost udeležencev. V Sloveniji je po javno dostopnih podatkih okoli 36.000 registriranih športnikov vseh starostnih kategorij, ki jih prijavljajo športne zveze.

Nove omejitve, te so najbolj stroge v sedmih "rdečih" statističnih regijah s pojavnostjo novih okužb s koronavirusom nad 140 na 100.000 prebivalcev v zadnjih 14 dneh, tako veljajo za športne dejavnosti, pri katerih udeleženci niso registrirani športniki.

V rdečih regijah je po navedbah ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška skupinska vadba v fitnescentrih in zaprtih športnih objektih začasno prepovedana.

V oranžnih regijah, kjer je epidemiološka slika nekoliko boljša, je število ljudi pri teh dejavnosti omejeno glede na velikost prostora, in sicer na enega športnika na 20 kvadratnih metrov.