Za udeležbo na športnih tekmovanjih in za vadbo v raznih programih bo od ponedeljka obvezen pogoj PCT. Foto: MMC RTV SLO
Za udeležbo na športnih tekmovanjih in za vadbo v raznih programih bo od ponedeljka obvezen pogoj PCT. Foto: MMC RTV SLO

Odlok bo začel veljati 23. avgusta in bo veljal do vključno 29. avgusta, je na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede novega koronavirusa povedal državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Damir Orehovec.

Nadzor nad izpolnjevanjem pogojev za udeležbo na tekmovanjih izvajajo organizatorji športnih tekmovanj. Pri tem morajo vzpostaviti neposredno preverjanje pogojev že ob vstopu na športna tekmovanja.

Pogoji za športnike, organizacijsko osebje in gledalce na športnih tekmovanjih ne veljajo za ljudi, ki še niso dopolnili 15 let, če se tekme udeležujejo skupaj z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki.

Za izvajanje športnih dejavnosti se lahko uporabljajo športni objekti in površine za šport v naravi, športnikom in strokovnim delavcem pa pri izvajanju športnih dejavnosti ni treba uporabljati zaščitnih mask.

Dovoljen je še naprej šport v celoti, torej športna vadba, športnorekreativna dejavnost, izvajanje javno veljavnih programov usposabljanj za strokovno delo v športu in izvedba športnih tekmovanj.