Siniša Markota (v sredini) želi tudi v Mariboru pustiti velik pečat. Foto: RK Maribor Branik
Siniša Markota (v sredini) želi tudi v Mariboru pustiti velik pečat. Foto: RK Maribor Branik

51-letni Markota je nazadnje treniral Ferlach oziroma Borovlje v Avstriji, gre pa za starega znanca slovenskih rokometnih igrišč.

Leta 2016 je namreč prišel v Slovenijo in vodil Urbanscape Loko ter jo popeljal do petega mesta v sezoni 2016/17, nato pa se je usedel na klop Ribnice. Tam je v svoji prvi sezoni osvojil drugo mesto, potem pa se je preselil v Avstrijo, kjer si je v tej sezoni s četrtim mestom Ferlacha v tamkajšnjem prvenstvu prislužil naziv trenerja leta.

"Za prihod v Maribor sem se odločil, ker gre za zdravo okolje. Z Brankom Bedekovičem (direktorjem kluba, op. a.) sem se veliko pogovarjal o ekipi, ki bo mlada, a sem prepričan, da lahko zelo napreduje," je za klubsko spletno stran dejal Markota in dodal, da bo igra Maribora temeljila predvsem na čvrsti obrambi.

V letošnji prekinjeni sezoni zaradi novega koronavirusa je Maribor zasedel predzadnje, 11. mesto v Ligi NLB, a po odločitvi vodstva tekmovanja ne bo izpadel rang nižje, saj bo v prihodnji sezoni med elito igralo 14 klubov.