Celjani so si kljub vsakoletni izgubi nosilcev igre za cilj zadali prvo napredovanje v Ligi prvakov po 4 letih. A po dveh uvodnih porazih so prikovani na dnu 8-članske skupine B, kjer morajo osvojiti vsaj 6. mesto. Foto: MMC RTV SLO
Celjani so si kljub vsakoletni izgubi nosilcev igre za cilj zadali prvo napredovanje v Ligi prvakov po 4 letih. A po dveh uvodnih porazih so prikovani na dnu 8-članske skupine B, kjer morajo osvojiti vsaj 6. mesto. Foto: MMC RTV SLO
Branko Tamše
Štirje porazi na treh različnih tekmovanjih in samo 2 zmagi v državnem prvenstvu so vzrok, da je Branko Tamše zdaj samo še nekdanji trener Celja Pivovarne Laško. Foto: MMC RTV SLO
Ribnica zapečatila usodo Tamšeta v Celju

Samo dve uri kasneje so iz pisarn rokometnih državnih prvakov že sporočili ime novega trenerja - to bo Tomaž Ocvirk, dosedanji trener mladincev, ki je tudi skrbel za kondicijsko pripravo članskega moštva pivovarjev.

Ocvirk je 45-letni Celjan, za katerim je igranje v vseh selekcijah RK Celja, med letoma 1991 in 1995 je štiri sezone nastopal tudi za člansko ekipo. Po zaključeni igralski karieri je opravil Fakulteto za šport ter kasneje pridobil najvišjo rokometno trenersko licenco. Med leti 2006 in 2011 je kot kondicijski trener in pomočnik dobil priložnost pri Kasimu Kamenici in kasneje še pri Tonetu Tislju ter Miru Požunu. V zadnjih sezonah je bil trener mladinske ekipe, s katero je osvojil zadnja dva naslova državnih prvakov, pri čemer je igral z igralci, ki so bili mlajši od konkurence, ob tem pa je ves čas skrbel za fizično pripravo članske ekipe.

Najprej pogovor, nato nov načrt
Pred Ocvirkom je zahtevno delo, saj Celjane že v nedeljo čaka tekmas Flensburgom, naslednji teden pa še domači derbi z Gorenjem: "Sprejemam izziv in odgovornost, ki jo prinaša vodenje članske ekipe RK Celje Pivovarna Laško, ki mi je bila ponujena danes. Zavedam se, da nas čaka težko delo, ki ga bomo lahko opravili le skupaj, kot ekipa. Najprej se želim pogovoriti s fanti in sodelavci, nato pa bomo naredili načrt, da zadržimo kontinuiteto osvajanja lovorik, ki jo je klub postavil v svoji bogati zgodovini."

Dan po prvem porazu v slovenskem prvenstvu po skoraj treh letih so v Celju že ukrepali. Iz vodstva kluba so poslali sporočilo za javnost, v katerem sporočajo, da so se dogovorili za sporazumno prekinitev sodelovanja, ki se je začelo pred slabimi petimi leti. V tem času je Branko Tamše sicer dobil vse domače lovorike do začetka sezone 2018/17, ko so pivovarji presenetljivo izgubili superpokalni obračun s Krko iz Novega mesta.

Po sredni tekmi se je Tamše pred kamerami TV Slovenija hudoval nad sojenjem in domnevno pregrobo igro Ribničanov, lanskih državnih podprvakov, ki so zdaj sami na vrhu lestvice in, sodeč po odličnem štartu sezone, lahko resno kandidirajo za naslov prvaka Slovenije.

V nedeljo gostijo Flensburg v LP-ju
Jernej Smisl
, predsednik RK Celje Pivovarna Laško: "Branku smo hvaležni za njegovo delo, ki nas bo vezalo še bolj kot 14 osvojenih lovorik. Te povedo vse, kakšno obdobje je za nami. Spletli smo izjemno vez, za katero smo prepričani, da nas bo vezala tudi v prihodnje in zaradi katere bo Branko pri nas in v naši dvorani vedno dobrodošel." Ime novega trenerja Celjanov še ni znano, a že v nedeljo čaka slovenske prvake 3. krog Lige prvakov, ko bodo doma v celjski dvorani Zlatorog gostili Flensburg.

S Celjani osvojil 14 domačih lovorik
Branko Tamše je v Celje prišel oktobra 2013, ko je najprej zasedel mesto vodje mladinskega pogona, decembra istega leta pa je na mestu glavnega trenerja zamenjal Vladana Matića. V minulih petih sezonah je Tamše s Celjem osvojil pet državnih naslovov, pet pokalnih naslovov in štiri super pokalne naslove. Ob začetku vodenja kluba mu je uspel preboj v izločilne boje Lige prvakov, kar si je klub tudi v tej sezoni zastavil za cilj.

Ribnica zapečatila usodo Tamšeta v Celju