Klemen Ferlin je prejel glasove osmih od 12 klubov za najboljšega vratarja sezone. Foto: www.alesfevzer.com
Klemen Ferlin je prejel glasove osmih od 12 klubov za najboljšega vratarja sezone. Foto: www.alesfevzer.com

To so postali Josip Šarac, Klemen Ferlin (oba RK Celje Pivovarna Laško) in Andraž Kete (MRK Krka).

Najbolj suvereno se je do priznanja za najboljšega vratarja sezone dokopal Ferlin, ki je prejel glasove osmih izmed 12 klubov.

Dolenjec, sicer tudi številka ena med slovenskima reprezentančnima vratnicama, je do prekinitve nastopil na 17 izmed 21 tekem RK Celje Pivovarna Laško.

Na poti k 24. zvezdici novih starih državnih prvakov je ubranil 107 strelov (6,3 na tekmo), pri čemer je na parketu prebil zgolj dober polčas.

Njegova uspešnost med vratnicama je bila skoraj 37-odstotna, ob tem pa je dosegel tudi dva zadetka iz prav toliko strelov.

Šarac zabil 90 golov ...
Ferlinov klubski soigralec Šarac, ki je tekom sezone s hrvaško reprezentanco postal evropski podprvak, je bil izbran za najboljšega rokometaša Lige NLB. Zanj je glasovala polovica klubov. V dresu celjskih vitezov je odigral prav vse tekme in bil njihov najboljši strelec. Ob nekaj več kot 74-odstotni uspešnosti je zabil 90 golov.

... Kete 139
Priznanje za najboljšega strelca tekmovanja je romalo v roke Keteja, ki je po težavah s poškodbo v minuli sezoni zablestel v dresu novomeške Krke. Primorski organizator igre, ki se z novo sezono seli v dres Kopra, je dosegel 139 zadetkov.