Roman Pungartnik upa, da bo bodo igralci želeli ostati doma, če bo Liga NLB dovolj atraktivna. Foto: www.alesfevzer.com
Roman Pungartnik upa, da bo bodo igralci želeli ostati doma, če bo Liga NLB dovolj atraktivna. Foto: www.alesfevzer.com

Janez Gams je preklical svoj odstop ter še naprej ostaja predsednik rokometašev velenjskega Gorenja, novi športni direktor kluba iz Šaleške doline pa je postal Roman Pungartnik.

"Prepričala me je Romanova velika motivacija za delo. Imava podobno mnenje glede trenutnega stanja kluba in možnega razvoja kluba. Ob vseh njegovih izkušnjah tako iz njegove igralske kariere, ki je res impresivna, kakor tudi iz vodstvenih izkušenj ne dvomim, da bo svojo novo vlogo opravljal odlično," je poudaril Gams.

Pred začetkom sezone so se spremembe zgodile tudi na sedežu Rokometne zveze Slovenije. Mesto vodje ligaških tekmovanj je prevzel Miha Pantelič. Novi direktor Gorenja Pungartnik vidi priložnost za izboljšanje stanja slovenskega rokometa tudi v tem.

"Kljub temu, da položaj v Sloveniji ni rožnat in rokomet trenutno ni toliko aktualen kot ostali športi, vidim svetlo točko v tem, da se spremembe dogajajo tudi pri Rokometni zvezi Slovenije. Verjamem, da se lahko stanje skupaj z novim vodjo tekmovanja Panteličem izboljša in bo liga bolj atraktivna. Z atraktivno ligo bodo tudi igralci željni ostati doma," je povedal Pungartnik.

Grmšek, Hebar, Tajnik in Kovačič zapustili ekipo
Pred sezono sta se od kluba poslovila Timotej Grmšek in Martin Hebar. V času priprav sta ekipo zapustila še motor ekipe Domen Tajnik in David Kovačič, ki je nenadoma zaključil kariero. V osje gnezdo je slab teden pred uradnim začetkom sezone prišel Goti Maričić in ekipo okrepil na mestu levega krila. Zaradi poškodbe so ostali brez Matica Verdineka.

Turbulentno pripravljalno obdobje
"Za nami je zelo turbulentno pripravljalno obdobje, kljub temu pa menim, da smo v tem mesecu in pol opravili dobro delo in v sezono vstopamo motivirani. Prednost ekip, s katerimi smo igrali v pripravljalnem obdobju in bodo letos moči merile v Ligi prvakov, gre za ekipe, kot so Kiel, Pick Szeged in Magdeburg, sta predvsem izkušenost in fizična moč. Tehnično in tekalno smo se jim lahko enakovredno zoperstavili skozi vse tekme," je dejal glavni trener os Zoran Jovičić.

"Odhodi in prihodi so sestavni del rokometa, kljub temu pa nam ni vseeno, da sta nas zapustila dva pomembna člena. Zamenjavo smo našli z rotacijo igralcev znotraj ekipe in s prihodom Gotija, tako da večjih sprememb pri nas ni. Cilji, želje in pričakovanja ostajajo isti kot pred začetkom priprav," je razmišljal kapetan Emir Taletović.

Velenjčani so pretekli konec tedna v uvodnem krogu lige slavili proti Škofljici, zmage na prvi tekmi državnega prvenstva se je veselil tudi nedeljski nasprotnik Velenjčanov. Ekipa Trima je v dvorani Zlatorog na kolena spravila aktualne državne, pokalne in superpokalne prvake Slovenije iz Celja.

Velenjčane čaka tudi zanimiva evropska jesen, v po kakovosti drugi Evropski ligi se bodo merili s špansko Cuenco, švedskim Sävehofom in švicarskim Winterthurom.