Uroš Zorman. Foto: MMC RTV SLO
Uroš Zorman. Foto: MMC RTV SLO

Projekt je zelo ambiciozen, seveda se bo klub tudi igralsko okrepil. Vse s ciljem, da se na Kodeljevo vrne duh začetka 80. let, ko je bil Slovan jugoslovanski prvak, leta 1981 pa je igral v finalu evropskega pokala državnih prvakov.

Zorman je bil v zadnji sezoni s Trimom Trebnje pokalni prvak, v državnem prvenstvu pa je za točko zaostal za Gorenjem.

"V teh štirih letih nam je vsakič malo zmanjkalo. Sebi vedno postavljam najvišje cilje, osvojiti želim vse, kar se da. Vse bom usmeril v to, da mi uspe," je za TV Slovenija povedal Zorman.

Tudi v Celju gradijo ekipo za prihodnost. "Pogodbe imamo podpisane s kar nekaj mladinskimi reprezentanti, ki pa potrebujejo čas, da bodo dozoreli v članski konkurenci. Naslednja sezona bo velik izziv, saj vemo, da se veča tudi konkurenca v drugih klubih," je povedal direktor Celja Pivovarne Laško Miroslav Benicky.

Slovan bo z novim trenerjem Zormanom izzval Gorenje in Celje

Gorenje Velenje medtem takoj po osvojitvi naslova državnih prvakov pridno predstavlja okrepitve za novo sezono. V Velenje prihaja 23-letni levi zunanji igralec Hrvat Fran Lončarić. "Vesel sem priložnosti, da v novi sezoni zaigram za Gorenje Velenje. Velika čast je igrati za klub, ki se vsako leto bori za najvišja mesta in ima bogato zgodovino," je dejal Lončarić.

Državnim prvakom so v preteklih mesecih zvestobo sicer obljubili Emir Taletović, Matevž Skok, Jernej Drobež, Tilen Sokolič in Enej Slatinek Jovičić. Po štirih letih se v Velenje vrača desnokrilni rokometaš Vlado Matanović, iz sosednjega Slovenj Gradca se med ose seli Oleksij Jankovskij, iz Kopra pa Tine Poklar.

V naslednji sezoni bo v državnem prvenstvu veljal nov tekmovalni sistem. 12 klubov bo končnico odigralo v treh skupinah, ena se bo borila za obstanek, dve za prvaka. Sledila bosta še polfinale in finale.