Gorazd Škof bo po tej sezoni zapustil francoski Nantes. Braniti namerava še eno sezono. Foto: www.alesfevzer.com
Gorazd Škof bo po tej sezoni zapustil francoski Nantes. Braniti namerava še eno sezono. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenske rokometaše čaka "skupina smrti"

38-letni, vedno dobro razpoloženi Brežičan bo tudi na evropskem prvenstvu na Poljskem skoraj zagotovo prva izbira selektorja Veselina Vujovića na vratarskem položaju.

Tekmi s Hrvati dobra popotnica
"Mogoče sem že malo tečen. Pričakovanja v duši so ena, rezultatsko pa si želimo najprej preboj iz težke skupine in predvsem želimo pokazati tisto, kar smo trenirali. To je trdo obrambo, polkontro in raznovrstno igro v napadu. Imamo tri dobre, raznovrstne srednje zunanje in upam, da bodo še naprej povezovali našo igro. Drugače pa veliko filozofije ni, prva tekma veliko pomeni za vse nas, za psiho, selektorja ... Malo bodo tudi živci delali, ampak ne glede na to, imamo dober rezultat v zadnjih dveh tekmah proti Hrvatom in samo to moramo pokazati. Če pa bodo Švedi boljši, jim bomo pa žal morali čestitati," pravi Škof.

Zaupati Vujoviću
Škof meni, da je treba novemu selektorju Vujoviću zaupati: "Veliko poudarka daje obrambi, Prinesel je neke nove zamisli. Tu smo, da ga poslušamo in upoštevamo njegove nasvete. Jaz upam in verjamem, da nas bo to pripeljalo daleč."

Naj "Videk" ponovi leto 2004
S poškodbo Dolenca se je treba sprijazniti, a upa, da ga bosta Vid Kavtičnik in David Miklavčič dobro nadomestila: "Res je, da smo v napadu veliko gradili na Dolencu. Izredno mi je žal, ker se je to zgodilo tik pred odhodom. Želim mu čimprejšnje okrevanje. A imamo Kavtičnika, ki v Montpellierju igra samo na zunanjem položaju. Veseli me tudi, da je Miklavčič v izjemno dobri formi ... Nič, rekel bom, naj 'Videk' ponovi leto 2004, ko je vse zadeval, in to je to." Spomnimo, Kavtičnik je bil na evropskem prvenstvu v Sloveniji še kot najstnik izbran v idealno sedmerko.

Marguč: Dokazali bomo, da smo boljši od Švedov
Predstavo Kavtičnika iz leta 2004 bi na Poljskem lahko ponovil Gašper Marguč, ki je v izjemni formi, Vujović pa ga izjemno ceni in mu zaupa. "Nestrpno pričakujemo, da se vse skupaj začne. Od tekme s Švedi je odvisno tudi nadaljevanje prvenstva. Vemo, kako igrajo. Poznamo vse njihove igralce. Gojijo tipično obrambo 6:0 s kontrami in polkontrami. A osebno mislim, da smo boljši od njih in da bomo to tudi pokazali na prvenstvu. Zaradi poškodbe Dolenca je zagotovo malce grenkega priokusa, a jaz sem prepričan, da bosta Vid in David dala kanček več in da bosta nadomestila njegovo odsotnost," napoveduje Marguč.

Kakor koli, domet slovenske reprezentance na Poljskem bo znan že v soboto okrog 22.30 zvečer, ko bo končana uvodna tekma s Švedsko.

Aleš Vozel, @vozela1

Slovenske rokometaše čaka "skupina smrti"