Kot zadnja sta se pripravam pridružila
Kot zadnja sta se pripravam pridružila "Nemca" Borut Mačkovšek (Eisenach) in Matevž Skok (Lübbecke). Foto: EPA
Rokometaši po dveh dneh počitka znova v Zrečah

Slovenci so do božičnih praznikov vadili z manjšo intenzivnostjo, po prihodu Matevža Skoka in Boruta Mačkovška iz Nemčije ter Sebastiana Skubeta iz Danske pa selektor Veselin Vujović ni imel več usmiljenja do svojih 21 reprezentančnih kandidatov in je vadbo v tradicionalnem pripravljalnem taboru v Zrečah povečal do skrajnih meja.

Na sobotnem treningu si je koleno huje poškodoval Klemen Ferlin, ki ga je v reprezentanci že zamenjal Urban Lesjak.

Vujović: V ekipi imamo dober odnos
"Imamo neprijetno novico, za katero pa zanesljivo že veste. Naš vratar Ferlin, na katerega sem resno računal na prvenstvu, se je poškodoval. Ferlin je seveda odpadel s seznama, na njem je zdaj Lesjak. To nas je zelo prizadelo, najbolj seveda njega, a tudi preostale. Prepričan sem, da bomo odgovorno odigrali ta EP, da tudi njemu olajšamo okrevanje. Kar se preostalih tiče, so vsi v redu, vsi so trenirali maksimalno. Zadovoljen sem tudi z Mačkovškom in njegovim odnosom, veseli me, da imamo tudi sicer dober odnos v ekipi,"
je na novinarski konferenci dejal selektor Vujović, ki bo ob novem letu igralcem namenil dva dni počitka. Znova se zberejo v soboto, 2. januarja zjutraj, v Zrečah.

Odločitev o potnikih na Poljsko po praznikih
Vujović je dodal, da je prepričan, da se bodo člani ekipe po novoletnih praznikih na treninge vrnili še bolj motivirani. O tem, kdo bo potoval na prvenstvo, se bo odločil po praznikih. Priložnost bo ponudil vsem, tako da bo samo od igralcev odvisno, kdo bo igral in kdo ne.

Po dve tekmi z Makedonijo in Hrvaško
Slovenija bo do nedelje vadila na Zreškem Pohorju, prihodnji teden pa igrala štiri prijateljske tekme. V ponedeljek, 4. januarja, se bo v Krškem ob 18. uri pomerila z Makedonijo, dan pozneje pa bo vajo ponovila še v Celju (18.30). V petek, 8. januarja, jo čaka pripravljalna tekma s Hrvaško v Ivanič Gradu, dan pozneje pa še "revanša" v koprski Bonifiki.

Kavtičnik: Naredili smo velik korak naprej
"Oddelali smo dobre treninge, dobro smo se borili. Ne samo, da smo delali v dvorani, tudi zunaj igrišča delamo, se pogovarjamo. To je velik korak naprej in upam, da bomo to prenesli na pripravljalne tekme in na EP,"
je dogajanje pred sklepnim delom priprav povzel Vid Kavtičnik.

Zorman: Krasne 'vajice' za razmišljat
"Mislim, da smo obe fazi, prvo in to drugo, oddelali maksimalno. Pripravili smo se dobro in naredili podlago za zaključni del, ki nas časa, za pripravljalne tekme in EP. V tem drugem delu smo imeli največ poudarka na fiziki, glede na to, da je bil prvi malo bolj regeneracijski. Vsi se počutimo dobro in stopnjujemo treninge. Imamo krasne 'vajice', takšne za razmišljat, tudi selektor se nam lahko kdaj nasmeje ... skratka, imamo se 'fajn',"
pa je povedal kapetan Uroš Zorman.

Slovenija bo prvo tekmo evropskega prvenstva igrala v soboto, 16. januarja, ko se bo v Vroclavu pomerila s Švedsko. Sledita še obračuna s Španijo (18. januarja) in Nemčijo (20. januarja).

IGRALCI NA PRIPRAVAH V ZREČAH

Vratarji: Gorazd Škof (Nantes), Matevž Skok (Lübbecke) in Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško);

Krilni igralci: Darko Cingesar (Maribor Branik), Gašper Marguč (Veszprem), Dragan Gajić, Vid Kavtičnik (oba Montpellier), Simon Razgor (Meškov Brest) in Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško);

Zunanji igralci: Dean Bombač (Pick Szeged), Klemen Cehte (Al Shabb), Jure Dolenec (Montpellier), David Miklavčič (Tremblay), Sebastian Skube (Bjorringbro-Silkeborg), Uroš Zorman (Vive Tauron Kielce), Miha Zarabec (Celje Pivovarna Laško) in Borut Mačkovšek (Eisenach);

Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek, Vid Poteko (oba Celje Pivovarna Laško), Miha Žvižej (Toulouse) in Matej Gaber (Montpellier).

Rokometaši po dveh dneh počitka znova v Zrečah