Veselin Vujović je tekmo energično spremljal ob robu igrišča. Foto: EPA
Veselin Vujović je tekmo energično spremljal ob robu igrišča. Foto: EPA
Vujović: Nekateri igralci so malo razvajeni

je po porazu s Švedi dejal selektor Slovenije Veselin Vujović.

Črnogorski strokovnjak je bil bolj zadovoljen z nadaljevanjem, a opozarja, da če Slovenija ne bo dosegala več golov z zunanjih položajev, se bo težko merila s Španijo in Nemčijo. "V drugi polovici tekme smo onemogočili švedsko zunanjo vrsto in se dokaj hitro vrnili ter celo imeli priložnost za zmago. A kot sem že dejal, če ne bomo dosegali golov z zunanjih položajev, potem proti Španiji in Nemčiji nimamo nobenih možnosti za zmago," pravi Vujović.


Matej Gaber: "Po sedmih golih zaostanka se je zelo težko vrniti. Pokazali smo, da smo prava ekipa, z bojevito igro smo se vrnili, na koncu pa ostali brez točk. V prvem polčasu smo bili v krču, ni bilo iskrice v naši igri. Naše nadaljnje igre moramo graditi na podlagi drugega polčasa s Švedsko, proti Špancem moramo iti na glavo in na tej tekmi zmagati."

Miha Zarabec: "Nad menoj je bil prekršek, a sta sodnika to spregledala in žogo podarila Švedom. Bili smo že v nemogočem položaju, z bojevito predstavo smo se vrnili, na koncu pa nam je zmanjkalo športne sreče."

Gorazd Škof: "V drugem polčasu je bila naša obramba na veliko višji ravni kot v prvem delu. Vnovič smo lovili Švede, imeli dve žogi za vodstvo, a jih nismo izkoristili. Vesel sem, da smo se vrnili, Švedi očitno nimajo dovolj moči za dva polčasa. V nadaljevanju bo težko, nimamo zunanje vrste. Pred nadaljnjimi tekmami ne bomo filozofirali, v obrambi bomo skušali biti še agresivnejši."

Luka Žvižej: "Na koncu nam ni zmanjkalo moči, bolj športne sreče. Prvi polčas je bil zelo slab, to velja za napad in obrambo. V drugi polovici tekme smo igrali veliko agresivneje in se približali Švedom, a vse skupaj ni bilo dovolj za zmago."

Vujović: Nekateri igralci so malo razvajeni