Slovenci so v tekmo vložili veliko energije, a to ni bilo dovolj za olimpijske prvake Dance. Foto: EPA
Slovenci so v tekmo vložili veliko energije, a to ni bilo dovolj za olimpijske prvake Dance. Foto: EPA

"Imajo hitro žogo v napadu in jo pred prekrškom spustijo naprej, kar delajo zelo dobro. Mi smo poskušali to reševati. Včasih nam je to uspelo, včasih ne, a žal so bili tokrat boljši. Borili smo se tudi zaradi navijačev, ki so prišli v velikem številu. Smo zelo veseli podpore, a tokrat ni šlo. Ostajata nam še dve tekmi. Na obeh gremo na zmago," napoveduje Marguč.

Lesjak: Dolgo smo bili skupaj
Podobno razmišlja tudi Urban Lesjak: "Če nam je proti Nemcem uspelo zajeziti njihove prehode v protinapad, nam tokrat ni uspelo. Mislim, da smo dobili več kot pol golov iz njihovega podaljšanega polprotinapada. Preveč lahkih golov smo dobili. Dobro je, da se nismo predali že pred tekmo, tako kot se je to zgodilo nazadnje (na olimpijskih igrah, op. a.). Bili smo dolgo skupaj, a ko smo naredili dve, tri napake, so se odlepili in nas niso več spustili zraven. Preostaneta nam še dve tekmi. Nikakor se ne bo težko motivirati. Igramo na evropskem prvenstvu, zastopamo barve Slovenije. To smo dolžni sami sebi in pa ljudem, ki nas podpirajo, da odigramo še dve tekmi na polno, in želimo za konec prvenstva še dve zmagi," pa je zatrdil vratar Urban Lesjak.

Žabič: Glave gor in gremo naprej
"Ne morem mimo občutka, da bi lahko iztržili več. Bili smo zraven, a potem se je zgodila ena napaka, ki nas je oddaljila. Ekipa, kot je Danska, vsako napako izkoristi. Glave gor, treba je to čim prej pozabiti. Čez tri dni nas čaka nova ekipa in glave gor. Moramo se zbrati in zbistriti glave. Gremo naprej," je odločen Igor Žabič.

Slovenija bo naslednjo tekmo odigrala šele v torek ob 18.15 proti Španiji, dan pozneje pa jo ob 16.00 čaka še obračun s Čehi. Možnosti za polfinale so zelo majhne, a upanje umira zadnje.

V spodnji galeriji si oglejte še nekaj fotografij slovenskih in danskih navijačev, ki so nastale pred tekmo v Varaždinu.