Selektor Dragan Adžić in nosilki igre Ana Gros in Elizabeth Omoregie se veselijo dveh velikih izzivov ta teden. Foto: RZS
Selektor Dragan Adžić in nosilki igre Ana Gros in Elizabeth Omoregie se veselijo dveh velikih izzivov ta teden. Foto: RZS

Prenos obeh srečanj bo na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.

Slovenske so se zbrale v Ljubljani in začele priprave za deveti nastop na prvenstvih stare celine, ki ga bodo med 28. novembrom in 15. decembrom gostile Avstrija, Madžarska in Švica.

V uvodnih dveh kvalifikacijskih nastopih so suvereno premagale Latvijo in Italijo, na prvenstvo pa se bodo poleg prvih dveh ekip iz vsake skupine uvrstile še štiri najboljše tretjeuvrščene iz osmih skupin.

Selektor Dragan Adžić je zbral 21 rokometašic. Na seznam vabljenih igralk je dodal krožno napadalko Krima Mercatorja Manco Jurič, saj Valentina Klemenčič zaključuje okrevanje po poškodbi gležnja. Zaradi službene zadržanosti je morala sodelovanje odpovedati srednja zunanja igralka Nuša Fegic.

Ana Gros: V reprezentanci vlada neka posebna energija

Na seznamu se poleg Jurič in Klemenčič še krilne igralke Ema Abina, Tamara Mavsar, Maja Svetik, Ema Marković in Alja Varagić, zunanje igralke Ana Abina, Nena Černigoj, Ema Hrvatin, Erin Novak, Tjaša Stanko, Nina Spreitzer, Ana Gros, Barbara Lazović in Elizabeth Omoregie, krožni napadalki Nataša Ljepoja in Lana Puncer ter vratarke Dijana Đajić, Amra Pandžić in Maja Vojnovič.

"Vesel sem, da bomo to tekmo odigrali v Velenju, kjer upam, da nas bodo pričakale polne tribune. Za nas bo to tudi odličen test pred olimpijskimi kvalifikacijami," je na novinarski konferenci povedal selektor Slovenije Dragan Adžić.

Ana Gros naredila prve rokometne korake v Rdeči dvorani
"Vedno so prisotna čustva in spomini, ko se vrnem v domači kraj in stopim v Rdečo dvorano, kjer sem naredila prve rokometne korake. Za vsakega športnika je to nekaj posebnega. Od zadnje reprezentančne tekme v Šaleški dolini je minilo že kar nekaj let in res sem vesela, da se vračamo v Velenje. Upam, da nas bo podprlo čim več ljudi," pa je dodala reprezentantka Ana Gros.

27-letna Elizabeth Omoregie že šest let igra za Bukarešto, ki igra pomembno vlogo tudi v Ligi prvakinj. Foto: RZS
27-letna Elizabeth Omoregie že šest let igra za Bukarešto, ki igra pomembno vlogo tudi v Ligi prvakinj. Foto: RZS

Vrača se Elizabeth Omoregie
Elizabeth Omoregie je dodala: "Izredno sem vesela, da se vračam v reprezentančni dres. Izjemno sem pogrešala soigralke, skoraj eno leto jim nisem mogla pomagati. Na igrišču bom skušala pripomoči po najboljših močeh in kar najbolje predstavljati Slovenijo. Tekem s Francijo se izredno veselim, čeprav vem, da nam ne bo niti malo lahko."

"Osmoljenčki" brezplačno na tekmo
Ker bo tekma potekala 29. februarja, so se lokalni organizatorji, Mestna občina Velenje, Zavod Rdeča dvorana, Športna zveza Velenje, RK Gorenje Velenje in ŽRK Velenje, spomnili tudi vseh "osmoljenčkov", ki na ta dan praznujejo rojstni dan, in jih podarili brezplačen vstop na tekmo.

Ana Gros in Elisabeth Omoregie stavita na obrambo proti močnim Francozinjam

Skupina 4, 3. krog, četrtek ob 17.00 (Velenje):
SLOVENIJA - FRANCIJA
Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Ob 18.10:
LATVIJA - ITALIJA


4. krog, nedelja ob 17.00:
FRANCIJA - SLOVENIJA
Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Ob 18.10:
ITALIJA - LATVIJA

Vrstni red: Francija in Slovenija po 4, Italija in Latvija po 0.

Na evropsko prvenstvo se bodo poleg prvih dveh ekip iz vsake skupine uvrstile še štiri najboljše tretjeuvrščene iz osmih skupin.