V Parizu bo nastopila moška rokometna reprezentanca, prihodnji teden pa se bo prvič na olimpijske igre skušala uvrstiti še ženska. Foto: www.alesfevzer.com
V Parizu bo nastopila moška rokometna reprezentanca, prihodnji teden pa se bo prvič na olimpijske igre skušala uvrstiti še ženska. Foto: www.alesfevzer.com

Dvoboj z Italijo bo v neposrednem prenosu na TV SLO 2 in MMC-ju. Reprezentanca ima ta teden dvojno nalogo v kvalifikacijah za EP. Prvi del je opravila brez težav, s pomlajeno zasedbo so Slovenke v Latviji zmagale s 34:16. Zanje je bila to tretja zmaga na petih tekmah in so s šestimi točkami na drugem mestu skupine. Vodi Francija z desetimi, Italija pa je pri štirih točkah. Na EP sicer potujeta po dve najboljši reprezentanci iz osmih skupin ter štiri najboljše tretjeuvrščene zasedbe.

"Najvažneje je, da se na tej tekmi ekipa povrne energijo, kakršno moramo imeti za velika tekmovanja. Forma je tu, samo nekakšen klik manjka. Verjamem, da se bo zgodil proti Nemčiji in Črni gori. Italija pa nam na poti do tam lahko pomaga, je ekipa, ki jo dobro poznamo. Pričakujemo, da bo v podobni postavi kot na zadnjih treh medsebojnih tekmah, naša dekleta pa bodo pripravljena na najbolj pomembne tekme v njihovih karierah, kvalifikacije za olimpijske igre," je dejal selektor Dragan Adžić.

V Latviji je igrala tudi Valentina Klemenčič, ki je bila zadovoljna s prvim delom naloge, a se zaveda, da zahtevnejši del šele prihaja: "Mlajše igralke smo zelo dobro opravile to tekmo. Dokazale smo, da lahko prevzamemo odgovornost. Za naslednje tekme pa se že veselimo, da lahko izpolnimo dolgoletni cilj, mislim, da bo šlo vse po načrtu. Pripravljali smo se že prejšnji teden in mislim, da ne bo težav, da bomo tekmo dobro izpeljale. Želimo si zmagati, da nam bo lažje naslednji teden."

Soigralke je za predstavo v Rigi pohvalila tudi Amra Pandžić: "Dekleta so res odlično opravila delo, ponosna sem nanje. Čaka nas še tekma z Italijo, poznamo se, a se zavedamo, da moramo zmagati. Misli pa so večinoma že usmerjene v naslednji teden. Tudi če se pripravljamo na Nemčijo, Črno goro in Paragvaj, imamo toliko kakovosti, da znamo ostati osredotočene na tekmo z Italijo."

Med 11. in 14. aprilom Slovenke čakajo še olimpijske kvalifikacije v Neu-Ulmu. Za prvi nastop na olimpijskih igrah se bodo merile proti Nemčiji, Paragvaju in Črni gori.


Skupina 4, 6. krog, nedelja ob 18.00:
SLOVENIJA – ITALIJA

FRANCIJA – LATVIJA

Vrstni red: Francija 10, Slovenija 6, Italija 4, Latvija brez točk.

Na EP se bodo poleg prvih dveh ekip iz vsake skupine uvrstile še štiri najboljše tretjeuvrščene iz osmih skupin.