Foto: IHF/Kolektiff Images
Foto: IHF/Kolektiff Images

Prvotno predvidena kapaciteta sedišč na tribunah Rdeče dvorane je bila dan pred tekmo že zapolnjena. Organizatorji so zato sprejeli odločitev, da v dvorano namestijo dodatno montažno tribuno.

"Pripravljalni teden smo izkoristili, kolikor se ga je le dalo. Ekipa je prispela z dobro energijo in tako tudi trenirala. Verjamem, da se bomo na četrtkov izziv dobro odzvali ter izkoristili priložnost, da je ta slovenska generacija napolnila velenjsko dvorano. Želim si, da bomo svetovnim in olimpijskim prvakinjam najbolj konkurenčni do zdaj in da naredijo dober uvod v zgodovinski april, ko nas čakajo kvalifikacije za olimpijske igre," se novega športnega praznika, kot sam pogosto poimenuje dvoboje z najboljšimi reprezentancami na svetu, veseli selektor Slovenije Dragan Adžić.

S francoskim rokometom se je na svoji rokometni poti srečalo že kar nekaj slovenskih reprezentantk. Tjaša Stanko je del igralske poti igrala za Metz: "Z reprezentanco Francije se dobro poznamo, gre za kakovostnega tekmeca. Da lahko igramo proti tako kakovostnim igralkam, bo zagotovo dodatna motivacija za vsako izmed nas. Ne glede na kratko obdobje za pripravo, ki je za vse enako, verjamem, da je naša ekipa dobro pripravljena. Nadejamo se polne velenjske dvorane ter da bomo vsi skupaj uživali na tekmi."

Ema Hrvatin, ki je igrala za Brest, je pred obračunom povedala: "Francozinje so nedvomno kakovostne tekmice, ki pa smo jih dobro analizirali in se nanje temeljito pripravili. Naša ekipa je nedvomno pripravljena na dober boj, v katerem bosta v prvi vrsti pomembna realizacija v napadu in vračanje v obrambo. Izjemna francoska lastnost je namreč hiter nasprotni napad."

Francozinje v Rdečo dvorano prihajajo z najmočnejšo postavo

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO
SKUPINA 4, 3. krog

Četrtek ob 17.00 (Velenje):
SLOVENIJA – FRANCIJA
Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Ob 18.10:
LATVIJA – ITALIJA


4. krog, nedelja ob 17.00:
FRANCIJA – SLOVENIJA
Prenos na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Ob 18.10:
ITALIJA – LATVIJA

Vrstni red: Francija in Slovenija po 4, Italija in Latvija po 0.

Na evropsko prvenstvo se bodo poleg prvih dveh ekip iz vsake skupine uvrstile še štiri najboljše tretjeuvrščene iz osmih skupin.