Krimovke bodo v nedeljo ob 16.00 lovile mesto med najboljšimi osmimi v Evropi. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke bodo v nedeljo ob 16.00 lovile mesto med najboljšimi osmimi v Evropi. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančanke, evropske prvakinje v letih 2001 in 2003, v primeru končnega uspeha nato v četrtfinalu čakajo izjemno kakovostne tekmice iz norveškega Kristiansanda, ki so v preteklih dveh sezonah osvojile Ligo prvakinj. Krimovke so na prvi tekmi po "zaspanem uvodu" v nadaljevanju popolnoma zasenčile papirnate favoritinje iz Bukarešte. Na nedeljski povratni tekmi ne nameravajo braniti "lepega kapitala" iz Ljubljane. Od prve do zadnje minute nameravajo prikazati zrelo in preudarno predstavo ter si izboriti mesto med evropsko elito.

"V prvem polčasu smo se morali prilagoditi igri tekmic, ki so bile v tekmovalnem ritmu. Zdaj jih poznamo bolje, vemo, kako se lotiti stvari, ki so nam na prvi medsebojni tekmi povzročale težave. Verjamem, da lahko v določenih segmentih igre pokažemo še veliko več, hkrati pa moramo vedeti, da so imele tudi Romunke teden dni časa za pripravo na povratno tekmo. Pripravili smo se najbolje, kar lahko," je pred odhodom v Bukarešto dejal 53-letni črnogorski strokovnjak na klopi ljubljanske ekipe Dragan Adžić.

V ljubljanski ekipi sta bili na prvi tekmi najučinkovitejši Tjaša Stanko in Črnogorka Jovanka Radičević, ki sta dosegli po osem golov, izkazala pa se je tudi brazilska vratarka Barbara Arenhart z 18 obrambami. Ljubljančanke so sijajno predstavo prikazale v obrambi, saj so napadalno usmerjeni zasedbi iz romunske prestolnice dopustile, da so dosegle le 24 golov.

"Na prvi tekmi so nas tekmice sprva nekoliko presenetile, a smo se prilagodile na njihovo igro. V nedeljo bomo od prve minute igrale tako kot v drugem polčasu. Pripravljene smo na zahteven obračun, želimo pokazati še boljšo predstavo v napadu in obrambi, tega smo sposobne. Pritiska ne čutimo, a vemo, da se bomo morale pred dvobojem umiriti in se osrediniti na zmago," je dejala steber ljubljanske obrambe Nina Žabjek.

Poleg romunsko-slovenskega klubskega obračuna bodo na sporedu še tri tekme za uvrstitev v četrtfinale. Madžarski Ferencvaros bo povratno tekmo proti črnogorski Budućnosti začel s prednostjo štirih golov (28:24). Danski Odense je levji delež na poti do četrtfinala opravil že na prvi tekmi, ko je v gosteh premagal norveškega Storhamarja s 30:22, medtem ko bo danski Esbjerg povratno domačo tekmo proti francoskemu Brestu začel s prednostjo treh golov (28:25).

V četrtfinalu so že uvrščeni Kristiansand, francoski Metz, romunska Bukarešta, kjer igra Elizabeth Omoregie, in madžarski Györ, kjer si kruh služi Ana Gros. Prve četrtfinale tekme bodo 29. in 30. aprila, povratne pa 6. in 7. maja. Zmagovalke se bodo uvrstile na zaključni turnir, ki bo 3. in 4. junija v Budimpešti.


Osmina finala, povratne tekme, nedelja ob 16.00:
RAPID BUKAREŠTA – KRIM MERCATOR 24:29

ESBJERG – BREST 28:25

Sobota:
ODENSE – STORHAMAR 30:22

FERENCVAROS – BUDUĆNOST 28:24

V krepkem tisku so izidi prvih tekem.