Andrea Lekić je štiri leta že nosila dres Krima. Foto: www.alesfevzer.com
Andrea Lekić je štiri leta že nosila dres Krima. Foto: www.alesfevzer.com

Pred krimovkami je težak zalogaj, saj je ruska ekipa vodilna v skupini, slovenske prvakinje pa nujno potrebuje točke v boju za šesto mesto, ki še vodi v nadaljnje tekmovanje. Optimizem v ljubljanskem taboru lahko gradijo na prvi medsebojni tekmi z Rusinjami, saj so v gosteh igrali neodločeno 23:23. Takrat je bila pri domači ekipi neustavljiva desna zunanja igralka Ana Vjahireva, ki bo tudi tokrat eno glavnih orožij tekmic. V Krimovi vrsti se je takrat izvrstno znašla Samara Da Silva Vieira, ki je prispevala devet golov.

"Prihaja vodilna ekipa. Nanjo smo že osredotočeni, današnji trening smo posvetili obrambi, verjamemo pa, da bomo v soboto pokazali dobro igro," je na spletni novinarski konferenci dejal trener Krima Uroš Bregar, ki bo imel na voljo vse igralke razen Nine Žabjek, ki jo zaradi poškodbe komolca čaka daljša odsotnost. Krimov strateg je glede ruske ekipe poudaril, da je z menjavo trenerja prišlo do nekaterih novosti v igri tekmic, a opozoril, da bo še vedno treba paziti na "motor ekipe" Vjahirevo in celotno zunanjo linijo.

Že v naslednji sezoni Krim meri zelo visoko

Ne glede na to, kako se bo letošnja sezona razpletla, pa bo imel Bregar v prihodnji na voljo precej močnejšo ekipo. Kot je znano, se vračata Dragana Cvijić in Tjaša Stanko, iz Budućnosti prihaja brazilska vratarka Barbara Arenhart, na novinarski konferenci pa so potrdili tudi prihod nekdanje ljubljenke Krimovih navijačev Andree Lekić. "Pred desetimi leti smo se dogovorili, da pridem nazaj. Zdaj smo to obljubo izpolnili. Zelo se veselim. V Ljubljani se počutim kot doma, evropsko kariero sem začela pri Krimu, ki ima znova visoke cilje," je dejala 33-letna srbska reprezentantka.

Lekićeva je tako nova v nizu zvenečih okrepitev ekipe, ki si želi ob 20-letnici prvega evropskega naslova znova poseči na vrh stare celine, kjer je bila v letih 2001 in 2003. "Zagotovo nas zanima evropski naslov v kratkoročni prihodnosti," je poudaril Bregar, direktorica Deja Ivanović pa je dodala, da bodo v prihodnji sezoni zagotovo merili na zaključni turnir. Do tega naj bi prišli tudi s pomočjo še nekaterih okrepitev, v klubu namreč nekaj vrzeli vidijo še na krilnih in katerem od zunanjih položajev.


SKUPINA A, 12. krog, sobota ob 16.00:
KRIM MERCATOR - ROSTOV

BUKAREŠTA - ESBJERG

FERENCVAROŠ - KRISTIANSAND

Nedelja:
BIETIGHEIM - METZ

Lestvica: Rostov 15, Metz 14, Ferencvaroš in Kristiansand po 12, Bukarešta 11, Esbjerg 8, Krim 5, Bietigheim 3 točke.