Krimovke so se to sezono že pomerile z ruskim moštvom. Na drugi tekmi prvega dela sezone so v gosteh odščipnile točko Rostov Donu, v Hali Tivoli so bile od štirikratnih zaporednih ruskih prvakinj boljše z 28:27. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke so se to sezono že pomerile z ruskim moštvom. Na drugi tekmi prvega dela sezone so v gosteh odščipnile točko Rostov Donu, v Hali Tivoli so bile od štirikratnih zaporednih ruskih prvakinj boljše z 28:27. Foto: www.alesfevzer.com

Po treh tednih premora rokometašice Krima Mercatorja čaka nadaljevanje evropske sezone. Na prvi tekmi osmine finala bodo v Stožicah gostile drugouvrščeno ekipo iz skupine B. Povratna tekma za med najboljših osem bo teden dni pozneje v Moskvi. Druga ekipa ruskega prvenstva je zadnjo tekmo prvega dela tekmovanja izgubila proti madžarskemu Györu, kar je bil njen najvišji poraz v sezoni (24:31).

Krimovke so se na osmino finala pripravljale v domači dvorani in na štiridnevnih pripravah v Podgorici. Poleg treningov so odigrale tudi prijateljsko tekmo proti Budućnosti. "Ruska šola je ena najboljših na svetu. Imajo velik izbor igralk. Tehnično in taktično so dovršene, individualno pa močne in hitre tako v gibanju kot tudi v razmišljanju," trener Bregar ni imel niti kančka dvoma o tem, katera ekipa je favorit na papirju.

"Ekipa CSKA-ja ima fantastično zasedbo z ambicioznim predsednikom kluba. Zanje igra Darja Dmitrijeva, ki velja za eno najboljših igralk v Evropi. Zavedamo se, da smo proti Rostovu osvojili tri od štirih točk in da zasedba CSKA-ja doslej Rostova še ni premagala. Verjamem, da bodo moje varovanke pokazale svoj maksimum. Naša naloga je, da pokažemo čim večji odpor. Res pa je, da bi bila senzacija, če bi CSKA izpadel," je doda ljubljanski trener.

Jovana Risović, ki je zaradi odsotnosti Nine Žabjek kapetanka, je ob tem povedala: "Posebnega pritiska ne čutimo. Zavedamo se svojih kakovosti. Čeprav izkušnje niso na naši strani, z znanjem ter dobro igro in vedno večjo uigranostjo lahko tudi presenetimo. Takšna priložnost pride enkrat v življenju in zagotovo jo bomo zgrabile. Pred nami sta dve pomembni tekmi. Odigrati moramo pametno. Nikakor se ne bomo vdale vnaprej. O napredovanju bo odločala tekma v Moskvi. Me pa moramo odigrati dobro v obrambi, biti agresivne in izkoristiti hiter prenos žoge, polprotinapade in protinapade."

Prva strelka tigric v tej sezoni Lige prvakinj, francoska reprezentantka Oceane Sercien Ugolin, je doslej dala že 59 zadetkov. Pri gostjah je v izvrstni formi srednja zunanja igralka Jekaterina Ilina, ki je mrežo tekmic prav tako zatresla 59-krat. V soboto je pričakovati zanimiv boj obeh zunanjih linij, poleg Francozinje je pri Krimu odličen strelski vtis v prvem delu tekmovanja pustila Samara da Silva Vieira s 53 zadetki. Rokometašice CSKA-ja so imele v skupinskem delu po 14 odigranih tekmah drugi najboljši napad v ligi, povprečno so dosegale 28,9 zadetka na tekmo ter gol razliko +54. Ljubljančanke so s tekmo manj v povprečju na dvoboj zbrale po 24,2 zadetka.

Krimovke želijo presenetiti CSKA

Osmina finala, prva tekm, sobota ob 16.00:
KRIM MERCATOR – CSKA MOSKVA

Povratna tekma bo v soboto, 13. marca, v Moskvi.