Krimovke so na prvi tekmi svoje delo opravile odlično. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke so na prvi tekmi svoje delo opravile odlično. Foto: www.alesfevzer.com

"Tudi če bi na prvi tekmi zmagali z višjo prednostjo, to še ne bi prineslo napredovanja. Če mi tudi v Moskvi ne bomo zbrani, dobri obrambno in napadalno, se lahko pet zadetkov prednosti stopi v desetih minutah. Tudi na povratni tekmi moramo znova odigrati s srcem, z veliko željo in s hladno glavo. V Rusijo ne gremo branit rezultata s prve tekme, ampak bomo tudi tam poskušali zmagati, verjamem, da bomo," je na novinarski konferenci povedal trener Krima Uroš Bregar.

Strateg zaupa igralkam, verjame, da lahko ponovijo igro v obrambi, ki bo tudi tokrat ključ do uspeha: "Poskušali se bomo čim manj obremenjevati z rezultatom, ponoviti dobro obrambo, v napadu pa biti še natančnejši. Analiza tekme je pokazala, da naš napad v Ljubljani ni bil dober. Res je, da smo igrali le s štirimi z zunanjimi igralkami, v bistvu tremi in pol, saj je imela Matea Pletikosić zdravstvene težave. Nismo izvajali veliko protinapadov in hitrih centrov, ker so nam malo pojenjale moči. Vseeno pa je bila obramba na čelu z vratarko Jovani Risović za 'čisto desetko', to mora biti glavno orožje tudi v Moskvi."

Pred povratno tekmo podobno kot trener razmišlja krožna napadalka Nataša Ljepoja: "Tudi v obrambi imamo še veliko rezerv. V zadnjih desetih minutah tekme v Ljubljani nam je padla zbranost, prejele smo nekaj lahkih golov. To se nam ne sme še enkrat zgoditi, definitivno pa na povratni tekmi pričakujemo boljše tekmice, ki bodo imele povrhu ob sebi tudi navijače." Bregar je imel na treningih nekaj težav z zdravstvenim stanjem igralk, a kot pravi, bodo v soboto vse pripravljene za boj. Upa, da bodo psihološko zdržale, predvsem v prvem polčasu pričakuje pritisk, v drugem pa naj bi bil boj bolj taktičen.

Osmina finala, povratna tekma, sobota ob 16.00:
CSKA MOSKVA – KRIM MERCATOR 20:25

V krepkem tisku je izid prve tekme.

Bregar: CSKA bo od prve minute maksimalno pritisnil