Mitja Janc je bil na zadnji tekmi prvi celjski strelec. Foto: www.alesfevzer.com
Mitja Janc je bil na zadnji tekmi prvi celjski strelec. Foto: www.alesfevzer.com

Danski rokometaši so si že pred zadnjim krogom priigrali nastop v kvalifikacijah za četrtfinale, Celjani pa so brez zmage že zdavnaj ostali brez možnosti za napredovanje. Tako je bil dvoboj zgolj prestižnega pomena, po dobrem prvem polčasu pa so gostitelji v drugem delu popustili in razočarani sezono končujejo z ničlo. V skupini B je brez zmage ostal makedonski Eurofarm Pelister.

Polurna prekinitev prvega polčasa

Celjani izgubili vseh 14 tekem v Ligi prvakov

Vsaj v prvem delu so bili slovenski prvaki povsem enakovreden tekmec. Le na začetku so nekoliko zaspali, Dance pa so ujeli po golu Tadeja Mazeja v deseti minuti (6:6). Po zadetku Žige Mlakarja za 10:9 je v Zlatorogu sledil več kot polurni premor, saj je morala zdravniška ekipa pomagati gledalcu na tribuni. Potem ko so ga pospremili v bolnišnico, se je tekma nadaljevala, v končnici pa je bil scenarij podoben kot do prekinitve.

V tem delu tekme je bil ključni mož Celjanov vratar Rok Zaponšek. Nizal je obrambe. V prvem polčasu pa jih je zbral osem. Gostitelji so nazadnje vodili po golu Mitje Janca s 15:14, na odmor pa sta moštvi odšli izenačeni.

Ko so gostje v drugem polčasu povedli, vodstva niso več izpustili iz rok

V nadaljevanju pa je pobudo prevzel Gudme. Začetek je sicer nakazal prvi uspeh v sezoni, saj so domači rokometaši dvakrat vodili za dva gola (17:15, 18:16). Sledile so danske minute, vratar Tobias Thulin je bil vse bolj razpoložen in je počasi spravljal v obup Celjane. Gudme je v nekaj minutah prišel do vodstva (22:21), ki ga ni več izpustil iz rok.

Celjani so bili sicer blizu, zaostajali za gol ali dva, a do preobrata niso mogli. V zadnjih desetih minutah pa je zaostanek narasel najprej na tri gole, v 58. pa prvič na tekmi tudi na štiri (28:32) in jasno je bilo, da bodo celjski rokometaši evropsko sezono končali z ničlo. Največ golov, osem, je dosegel Janc, po štiri sta dodala Mlakar in Rok Marić.

Celjani na 14 tekmah niso osvojili niti točke

SKUPINA B, 14., zadnji krog
CELJE PIVOVARNA LAŠKO – GOG GUDME 30:34 (15:15)
1784 gledalcev.

Celje Pivovarna Laško: Zaponšek, Gaberšek, Perić 2, Marguč 2, Mazej 2, Cokan 2, Čirović 3, Antonijević, Marić 4, Janc 8, Milićević 3, Korže Lesjak, Žabić, Mlakar 4, Rakita.

Gudme: Thulin, N. Pedersen 3, K. Pedersen, Madsen 9 (1), Dorgelo, Leger, Rasmussen 2, Zachariassen 7, Ling, Lykke 1, Mensing 10, Perssoon, Lindskog 1, Bronz 1, Clausen.

Sedemmetrovke: 0/2; 1/1.
Izključitve: 4 min; 4 min.


VESZPREM – MAGDEBURG 28:30 (14:14)

WISLA PLOCK – PORTO 29:28 (14:15)

BARCELONA – MONTPELLIER 34:37 (19:18)