Celjski rokometaši so po štirih krogih Lige prvakov še brez točke. Foto: www.alesfevzer.com
Celjski rokometaši so po štirih krogih Lige prvakov še brez točke. Foto: www.alesfevzer.com

V celjskem taboru upajo, da se bo ponovil scenarij iz minule sezone, ko so novembra lani v zagrebški Areni končali črni niz in zmagali z 31:27. V primeru novega uspeha bi naredili pomemben korak proti kvalifikacijam za četrtfinale. V izjemno zahtevni skupini B Celjani na tekmah z Barcelono, Veszpremom, Aalborgom in Kielom nimajo realnih možnosti za uspeh, tako da bo treba priložnosti bolj iskati na tekmah proti Nantesu, Zagrebu in Zaporožju.

Za nekaj preplaha je poskrbela informacija po sobotni tekmi v Zlatorogu proti Ribničanom v domačem prvenstvu, da je bil eden od gostujočih igralcev pozitiven na novi koronavirus.

Pričakovati je, da bo balkanski "el klasiko" spet razburljiv: "Že od nekdaj so dvoboji Celja in Zagreba na visoki emocionalni ravni. Gre za prave derbije, v zadnjih letih pa te tekme praviloma odločajo o napredovanju v izločilne boje," je povedal trener pivovarjev Tomaž Ocvirk in dodal: "Verjamem, da lahko zmagamo, a le pod pogojem, da odigramo po svojih najboljših močeh. Čaka nas težka tekma, odločale bodo malenkosti, zbranost, dnevna forma. Igralci iz Zagreba premorejo individualno kakovost, od naše zadnje tekme so se okrepili predvsem na zunanjih položajih, kjer imajo zelo dobre strelce z razdalje. Že lani so dobro sodelovali s krožnim napadalcem, krila pa so hitra in priložnosti iščejo tudi iz malih kotov."

Podobno razmišlja tudi levi zunanji igralec Celja Josip Šarac, ki je bil lani junak celjske zmage v Zagrebu (10 golov): "Pričakujem trdo in težko tekmo z zelo agresivno obrambo, na kateri bodo odločale malenkosti. Igrati moramo zbrano v napadu, brez nepotrebnih napak, kar je lahko ključ do zmage."

V Zagrebu, kjer igrata Slovenca Aleks Vlah in Darko Stojnić, so to jesen po nizu porazov zamenjali trenerja Igorja Vorija, nasledil ga je njegov nekdanji reprezentančni soigralec Vlado Šola.

Okužba pri rokometaših Barcelone

Tekma med Veszpremom in Barcelono je prestavljena, ker je nekaj igralcev katalonske ekipe okuženih z novim koronavirusom. Vsi so morali v 10-dnevno samoizolacijo. Pri Barceloni igrajo trije Slovenci: Jure Dolenec, Blaž Janc in Domen Makuc.

Liga prvakov, skupina B, 5. krog, sreda ob 20.45:
ZAGREB - CELJE PIVOVARNA LAŠKO

Ob 18.45:
AALBORG – KIEL
MOTOR ZAPOROŽJE – NANTES
Prestavljeno: VESZPREM – BARCELONA

Vrstni red: Barcelona, Veszprem in Aalborg po 8, Kiel 4, Nantes 2, Celje, Zaporožje in Zagreb 0 točk.