Ljubljančanke so zagrozile na začetku drugega polčasa, ko so prišle le na minus ena. Foto: www.alesfevzer.com
Ljubljančanke so zagrozile na začetku drugega polčasa, ko so prišle le na minus ena. Foto: www.alesfevzer.com

Francoske podprvakinje so upravičile vlogo favoritinj. Tekmo so odprle s 3:0 in si v prvem polčasu priigrale tudi šest golov naskoka. Na odmor so odšle s štirimi goli prednosti.

Ljubljančanke so odlično začele drugi polčas in se z delnim izidom 3:0 približale le na gol zaostanka. Imele so tudi priložnost za prvo izenačenje na tekmi, a so zapravile dva strela.

Sledila sta kazen in nov pobeg Bresta na varnejšo razdaljo. V 40. minuti so tako gostje znova vodile za šest zadetkov. Po minuti odmora so se krimovke dobro kosale z gostjami, v 52. minuti prišle spet na minus tri (25:22), ko pa je Grosova v 55. minuti s svojim devetim golom zadela za francosko vodstvo 27:22, pa je bil zmagovalec odločen.

Grosova zelo nervozna pred tekmo s Krimom, nato pa zabila 10 golov

Prav Ana Gros je bila z desetimi zadetki tudi najboljša strelka tekme, pri Krimu jih je pet dosegla Alja Varagić.

Naslednja tekma izbranke Uroša Bregarja čaka v soboto, ko bodo gostovale pri Budućnosti v Podgorici.


Izjavi po tekmi
Uroš Bregar: "Celotno tekmo smo Brestu gledali v hrbet, v drugem polčasu smo se sicer precej približali, a zgrešili nekaj pomembnih strelov z obeh kril. Brest ima veliko kvalitetnih in kakovostnih igralk, vratarka Sandra Toft je bila danes izjemna. Brest je zame veliko pozitivno presenečenje Lige prvakinj. Privoščim jim, da je poškodba Niakatejeve ni prehuda in bo lahko igrala na zaključnem turnirju."

Alja Varagić: "Ponosna sem na mojo ekipo, saj smo pokazale veliko boljšo predstavo, kot prejšni konec tedna. Iz tedna v teden napredujemo in rastemo. Verjamem, da bomo na naslednjih tekmah pokazale še več energije in manj napak v napadu in obrambi. Lahko smo počaščeni, da smo z tako mlado ekipo del rokometne elite, vsaka tekma je za nas nova pozitivna izkušnja."


DRUGI DEL, skupina 2, 2. krog

KRIM MERCATOR - BREST 25:29 (12:16)

Krim Mercator: Rebičova 1, van Kreij 4, Klemenčič, Vojnović, Zulić 3, Ljepoja 3, Kojić 1, Varagić 5 (4), Mamić, Vučko, Snopova 2, Bon Brzin, Klobučar, Abina, Mavsar 4, Žabjek 2.

Brest: Niakate 5, Quiniou, Lassource 6, Minevskaja, Fofana, Mauny 1, Pop-Lazić, Foppa 1, Tissier 1, Coatanea 2, Gros 10 (2), Jarrige, Kobylinska 2 (1), Tofet, Gullden, Mangue Gonzalez 1.


SÄVEHOF - VALCEA 17:23 (7:15)

GYÖR - BUDUĆNOST 26:24 (15:12)

Vrstni red: Györ in Brest po 11, Budućnost 6, Valcea 4, Sävehof in Krim po 2 točki.

Tudi Brest premočen za Krimovke