Jamina Roberts je za zmago Kristansanda prispevala 11 zadetkov. Foto: EPA
Jamina Roberts je za zmago Kristansanda prispevala 11 zadetkov. Foto: EPA

Drugi finalist je gostitelj zaključnega turnirja Ferencvaros, ki je bil po dramatičnem boju s 30:29 (13:17) boljši od Esbjerga iz Danske.

Ana Gros je v prvem polfinalu ob devetih golih pet strelov zgrešila. Bila je druga najučinkovitejša igralka madžarske ekipe, še dva zadetka več je dosegla Stine Bredal Oftedal. Za Kristiansand je 11 golov prispevala švedska reprezentantka Jamina Roberts, devet pa Rusinja Ana Vjahireva.

Norveška ekipa je na začetku drugega polčasa vodila že s +7, nato pa se ji je Györ začel približevati in prišel na -1 (35:36). Vse dvome o zmagovalkah je nato razrešil gol Vjahireve v zadnjih trenutkih tekme.

Še bolj negotov je bil drugi polfinale. Esbjerg je na začetku drugega polčasa vodil za pet golov, a odločala je končnica. Tri sekunde pred koncem je zadetek za zmago Ferencvarosa dosegla Nemka Emily Bölk, s šestimi goli tudi druga najboljša strelka v svoji ekipi. Enega več je v statistiko vpisala Nizozemka Antje Angela Malestein.

Za Ferencvaros igrata tudi dve nekdanji igralki Krima. Andrea Lekić je dosegla pet zadetkov, medtem ko je Dragana Cvijić ostala brez gola.

Devet zadetkov Ane Gros premalo za finale Lige prvakinj

Polfinale

Györ - KRISTIANSAND 35:37 (18:23)
Bredal Oftedal 11, Gros 9; Roberts 11, Vjahireva 9.

FERENCVAROS - Esbjerg 30:29 (13:17)
Malestein 7, Bölk 6; Mörk in Reistad po 7.

Finale bo v nedeljo ob 18.00, tekma za 3. mesto pa ob 15.15.