Tjaša Stanko je dosegla štiri zadetke za Krim. Foto: www.alesfevzer.com
Tjaša Stanko je dosegla štiri zadetke za Krim. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenske prvakinje so gostovale pri ekipi, ki je osvojila naslov evropskih prvakinj v letih 2021 in 2022, upale pa so, da bodo Norvežanke morda malenkost manj zagrizene, saj so si že pred tem zagotovile četrtfinale. Toda v nepopustljivem skandinavskem slogu je bil Kristiansand večji del tekme v zanesljivem vodstvu in slovenskim prvakinjam ni dal možnosti za presenečenje.

Krimovke držale korak do 8:8
Norvežanke so tekmo začele v skladu s pričakovanji glede na to, da so bile v vlogi favoritinj. Povedle so s 3:1 in 5:2, toda izbranke Dragana Adžića so nato držale korak z gostiteljicami in se približale ter tudi izenačile na 8:8. Ana Vjahireva pa je z zaporednima zadetkoma poskrbela za dotlej najvišjo prednost gostiteljic (14:10), ki so v drugi polčas šle s prednostjo petih golov.

Odločitev že v 39. minuti
Začetek drugega dela je bil bolj po godu domačinkam, ki so brez težav krimovke držale na varni razdalji. Ko je Jamina Roberts v 39. minuti zadela že za 27:19, je bil zmagovalec tako rekoč odločen. Prednost je v 44. minuti narasla že na devet golov, gostje so jo nato malce zmanjšale, tudi na pet zadetkov, a je bila razlika vseeno prevelika za kakšne upe po preobratu.

Pri domačih sta bili s po osmimi zadetki najboljši Vjahireva in Marketa Jerabkova, pri Krimu pa so Sanja Radosavljević, Jovanka Radičević in Tjaša Stanko zadele po štirikrat.

Adžić prepričan, da bodo proti Bukarešti odigrali najboljšo tekmo v sezoni
"Ekipa Kristiansanda je izvrstna napadalna ekipa, ki ji nismo mogli konkurirati. Imeli smo veliko težav z igro v obrambi. Zagotovo je bilo tudi nekaj pozitivnih stvari. Prepričan sem, da se bomo zbrali in proti Bukarešti odigrali najboljšo tekmo v tej sezoni," je dejal Dragan Adžić.

"Žal smo tekmo izgubile in točki ostajata na Norveškem. V obrambi preprosto nismo našle rešitev za Vipers, ki kot evropski prvak napada odlično. Časa za razmislek zdaj ni veliko. V ponedeljek se začenjajo priprave na tekmo z Bukarešto in verjamem v ekipo, da si lahko doma priigramo zmago," je dodala Tjaša Stanko.

Krimovke morajo premagati Bukarešto in upati na poraz Bresta
V igri za prvo šesterico v skupini A, ki bo nadaljevala tekmovanje, kljub porazu ostaja tudi Krim, ki ga v zadnjem krogu čaka obračun z Bukarešto, ki je že v četrtfinalu.

Krim bo imel v zadnjem krogu dvoboj na daljavo z Bietigheimom, ki je danes izgubil proti Ferencvarosu (Madžarke so s tem že v dodatnih tekmah za preboj med osem). Toda Nemke, ki so sicer točkovno izenačene z Ljubljančankami, so v veliki prednosti, saj imajo – ob identičnem razpletu medsebojnih tekem – precej boljšo razliko v danih in prejetih zadetkih, obenem pa bodo doma igrale proti daleč najslabši ekipi skupine Baniku Mostu.

Evropske prvakinje premočne za rokometašice Krima

Skupina A, 13. krog:
KRISTIANSAND - KRIM MERCATOR
36:31 (20:15)

Kristiansand: Börjesson, Sercien Ugolin 1, Andersen, Dahlum, Roberts 7, Waade, Vjahireva 8, Höve, Lunde, Hesselberg 1, Tchaptchet Defo, Valle Dahl 3, Naes Andersen 4, Debelić, Knedlikova 4, Jerabkova 8.

Krim: Radosavljević 4, Jurič, Radičević 4, Stanko 4, Abina 2, Žabjek, Dmitrijeva 3, Arenhart, Klemenčič 3, Ljepoja 2, Varagić 3, Ngombele, Lazović 3, Risović, Rosiak 3, Svetik.

Sedemmetrovke: 3/6; 5/8.

Izključitve: 10; 6 minut.


FERENCVAROS - BIETIGHEIM
28:23 (10:12)

BUKAREŠTA - BREST 30:30 (15:18)

BANIK MOST - ODENSE 19:37 (10:16)

Vrstni red: Bukarešta 22, Kristiansand 21, Odense 16, Ferencvaros 13, Brest 12, Bietigheim in Krim po 10, Banik 0 točk.