Krimovke končujejo evropsko sezono. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke končujejo evropsko sezono. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljanske rokometašice so na povratni tekmi v večjem delu pokazale boljšo in enakovrednejšo predstavo, toda to ni bilo dovolj za izničenje velikega zaostanka s prvega obračuna in uresničitev cilja. Romunke so Krimu ponudile določene priložnosti, a jih ta tudi po zaslugi 14 obramb Laure Glauser ni znal unovčiti.

Igralke iz Bukarešte se bodo v četrtfinalu merile z Metzem, tam bo še Bietigheim igral z Odensejem, Kristiansand z Györom Ane Gros, Esbjerg pa svojega četrtfinalnega tekmeca še čaka, to bo boljši iz dvoboja med Ferencvarosem in Brestom.

Ekipi sta tekmo začeli kar živčno, šele po treh minutah je padel prvi zadetek, tega so ob igralki manj dosegle Romunke. So pa Ljubljančanke vseeno bolje odprle ta obračun kot prvega, v sedmi minuti so prvič povedle, ko je Tjaša Stanko zadela za 3:2.

Sorodna novica Krimovke v Bukarešto z zaostankom šestih golov

Preveč napak v napadu
Čeprav so Romunke zatem zadele trikrat zapovrstjo, pa so se Ljubljančanke vrnile pri 5:5. Toda domača zasedba je zatem brez posebnih težav rešetala mrežo Barbare Arenhart, ki dotlej ni zbrala obrambe, zaradi česar je Adžić v igro poslal Majo Vojnović pri zaostanku s 5:8. Ta je takoj vpisala prvo obrambo, a po drugi strani je Tamara Mavsar hitro dobila drugo dvominutno kazen, kar je vsaj malo vplivalo na obrambno igro. Tudi v napadu je bilo preveč zapravljenih priložnosti in napak za kakšen daljši strelski niz, tako da je domača ekipa ostajala v zanesljivi skupni prednosti, čeprav je bila tokratna tekma bolj izenačena.

Uvod drugega polčasa pa je bil znova slab za ekipo iz Ljubljane, prednost domačih je hitro zrasla na 16:13, 19 minut pred koncem pa je gostjam uspelo priti na 19:19 in vendarle še poskrbeti za kanček upanja za zanimivo končnico. Toda še naprej krimovke niso znale izkoristiti vseh ponujenih priložnosti ob izgubljenih napadih Bukarešte, tako da je bil želeni preobrat precej oddaljen. Bukarešta slovenske ekipe ni spustila bližje kot na šest golov, tako da je bil potnik med osem znan precej pred zadnjo sireno. V 54. minuti je bilo že 26:20.
Pri Krimu je Jovanka Radičević dosegla šest golov, pri gostiteljicah pa Neagu sedem.

Krim popravil igro, ne pa izida

Adžić obžaluje konec prve tekme
Trener Krima Dragan Adžić je ocenil: "Začeli smo veliko boljše kot prvo tekmo. Odločneje in z večjim upoštevanjem dogovora. Prve minute drugega polčasa niso bile prave, ampak smo se vrnili. Na koncu smo skušali nadomestiti razliko, poskušali smo … Kar se tiče obeh tekem, se mi zdi ključen začetek prve tekme. Zaradi tega nismo mogli zmagati. Ko potegnem črto pod sezono, pa lahko rečem, da je imel Krim Mercator sijajen uvod v sezono. Razlog, da smo v play-offu dobili najmočnejšo možno ekipo, da proti Ikastu nismo osvojili točk, tudi proti Vipersu doma smo imeli lepo priložnost. Klub dela vse, da bi dosegli želeno, meni kot trenerju pa ni uspelo iz igralk izvleči maksimuma."

Kapetanka Barbara Lazović pa je dodala: "Tudi tokrat rezultat ni na naši strani. Borile smo se celotno tekmo, ampak CSM Bucuresti je dvakrat pokazal boljšo igro, zato jim lahko le čestitamo."

Liga prvakinj, kvalifikacije za četrtfinale

Povratne tekme:
BUKAREŠTA − Krim Mercator 30:24 30:24

Gledalcev 4500, sodnici: Vujačić, Kazanegra (obe Črna gora).
CSM Bukarešta: Glauser, Mihai, Arntzen 1, Zaadi Deuna 2, Neagu 7, Skurtveit Davidsen, Nikolić 2, Eriksson, Omoergie 2, Gutierrez Bermejo 6, Flippes 3, Jensen Oestergaard 1, Kobylinska 2, Ailincai, Ingstad 4, Pintea.
Krim Mercator: Radičević 6 (4), Stanko 1, Pineau 1, Mavsar 2 (1), Spreitzer, Dmitrijeva 5 (2), Arenhart, Klemenčič, Vojnović, Varagić, Ngombele 2, Lazović 2, Brnović 3, Rosiak, Abina, Grbić 2.

Sedemmetrovke: CSM Bukarešta 1 (0), Krim 8 (7).
Izključitve: CSM Bukarešta 6, Krim 6 minut.
Rdeči karton: /.

Ikast − BIETIGHEIM 31:31 27:29

KRISTIANSAND − Debrecen 27:27 29:28

Brest − FERENCVAROS 26:31 30:28

V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem.

Četrtfinale, prve tekme 27./28. aprila

Vipers Kristiansand − Györ
CSM Bukarešta − Metz
Bietigheim − Odense
Ferencvaros − Esbjerg

Povratne tekme bodo teden dni pozneje.