Jovanka Radičević se je izkazala z devetimi zadetki. Foto: www.alesfevzer.com
Jovanka Radičević se je izkazala z devetimi zadetki. Foto: www.alesfevzer.com

Krimovke so po zanesljivem porazu proti Ferencvarosu v prejšnjem krogu tokrat morale zmagati, če so želele obdržati možnosti za šesto mesto v skupini A, ki vodi v nadaljevanje tekmovanja. Tekmec za novi točki je bil pravšnji, saj Banik v tej sezoni še nima zmage, ob tem pa so ga slovenske prvakinje že na prvi tekmi visoko premagale z 42:29.

"Najprej čestitke ekipi Banika Mosta, ki je od naše zadnje medsebojne tekme zelo napredovala. Mi smo v primerjavi s tekmo proti Ferencvarosu želeli popraviti odnos in klubu vrniti, kar nam daje. S tem sem zadovoljen," je povedal trener Krima Dragan Adžić.

Krim ostaja na sedmem mestu

To sta za nas izjemno pomembni točki, hkrati pa je pomembno, da smo igrale z odlično energijo in na igrišču pustile srce. To bomo morale narediti tudi na preostalih dveh srečanjih skupinskega dela.

Sanja Radosavljević

Tokrat so tekmo sicer nekoliko zadržano začele, toda že po polovici je bilo praktično srečanje odločeno, saj so gostiteljice vodile že za 13 zadetkov. V zadnjih dveh krogih Krim čakata precej zahtevnejši nalogi, in sicer gostovanje pri Kristiansandu in domača tekma z Bukarešto.

Čeprav so tokrat krimovke izenačile svoj dosežek po največ doseženih zadetkih na tekmah evropske ravni, pa so še vedno na sedmem mestu, kjer imajo deset točk, toliko kot Bietigheim, ki je izgubil proti Bukarešti, ter eno manj od Bresta in Ferencvarosa, medsebojni obračun so v 12. krogu dobile Francozinje.

Radićević in Dmitrijeva dali po devet golov

Po izenačenem uvodu tekme in učinkoviti igri na obeh straneh, posledica česar je bila zgolj rahla prednost Krima, so Ljubljančanke nato unovčile izključitev Tatiane Šutranove ter v 13. minuti pobegnile za štiri zadetke (12:8). Sanja Radosavljević in Barbara Lazović sta malce pozneje poskrbeli še za nekoliko več olajšanja v domači vrsti, ko sta zadeli za 13:8 in 15:9. Ko je svoje dodala še Tjaša Stanko za 16:9 v 19. minuti, je to že nakazalo, v katero smer se bo razvijal obračun, posebej ko je še Jovanka Radičević zadela za osem golov naskoka.

Ljubljančanke so v drugi polčas nesle praktično neulovljivih 13 zadetkov prednosti, od 27. do 30. minute sta po dva gola dodali znova Radičević in Stanko. Drugih 30 minut je bilo tako bolj ali manj le formalnost. Največja prednost na tekmi je znašala 15 zadetkov.

Pri Krimu sta po devet zadetkov zbrali Radičević in Darja Dmitrijeva, pri gostjah jih je toliko zbrala Charlotte Cholevova. Vratarki Krima Barbara Arenhart in Jovana Risović sta skupaj obranili 19 strelov.

Krimovke z izjemno predstavo v prvem polčasu gladko odpravile Banik

Skupina A, 12. krog:
KRIM MERCATOR – BANIK MOST 42:31 (24:11)

1023 gledalcev

Krim Mercator: Radosavljević 3, Jurič, Radičević 9 (3), Stanko 5, Žabjek, Dmitrijeva 9, Arenhart 1, Klemenčič 2, Miklič, Ljepoja 4, Varagić 1 (1), Lazović 2, Risović 1, Rosiak 2, Marković, Svetik 3.

Banik: Striškova 5, Andryskova 5, Šutranova 2, Veselovska, Pokorna, Janssen, Mikulcik 2, Radova, Cholevova 9 (2), Müllnerova 1, Kašparova, Brabcova, Spone 1, Kroftova 1, Polakova 2, Somionka 4.

7-metrovke: 4(4); 2/3
Izključitve: 6 min; 6 min


BIETIGHEIM – BUKAREŠTA 25:27 (12:15)

BREST – FERENCVAROS 24:21 (14:10)

ODENSE – KRISTIANSAND 24:34 (13:15)

Vrstni red: Bukarešta 21, Kristiansand 19, Odense 14, Ferencvaros 11 in Brest po 11, Bietigheim in Krim po 10, Banik 0 točk.