Veliko veselje rokometašic Krima po napredovanju v Ligi prvakinj. Foto: www.alesfevzer.com
Veliko veselje rokometašic Krima po napredovanju v Ligi prvakinj. Foto: www.alesfevzer.com

Zaradi boljšega medsebojnega izkupička so v skupini A končale na petem mestu pred Brestom in Bietigheimom. Krimovke, ki so na 14 tekmah vpisale šest zmag in osem porazov, so tako kot francoske in nemške predstavnice osvojile 12 točk. V tem primeru pravila tekmovanja določajo, da se gledajo medsebojni obračuni. Ljubljančanke so na teh dvobojih osvojile šest točk in tako končujejo pred Brestom in Bietigheimom.

Prva ovira v izločilnih bojih bo znova romunska. Čez dober mesec dni (18. in 25. marca) se bodo krimovke za preboj med osem pomerile z Rapidom iz Bukarešte.

V prvem polčasu minimalna prednost Bukarešte

To je bila ena najzahtevnejših tekem v moji karieri. Bilo je naporno, tako fizično kot psihično, a smo preživele. Kot ekipa smo se borile do konca. To je pokazal tudi rezultat,

Nataša Ljepoja

Krimovke so pred domačimi navijači v dvorani Stožice – zbralo se jih je 1350 – odločno odprle dvoboj in vodile že na samem začetku. Po treh uvodnih golih Jovanke Radičević so povedle s 3:1. Rokometašice Bukarešte so na začetku nekajkrat stresle vratnico, kar so gostiteljice izkoristile. Po golu Barbare Lazović so vodile s 6:3.

Deset minut pred iztekom prvega polčasa so Romunke prvič na tekmi izenačile na 8:8. Štiri minute pred odmorom so rokometašice Bukarešte tudi prvič povedle, ko je Ema Ramusović zadela za 12:11. Minuto pred koncem prve polovice dvoboja so Ljubljančanke izidi znova poravnalne, a so na glavni odmor minimalno prednost le odnesle Romunke (14:13).

Krimovke s predstavo sezone do izločilnih bojev Lige prvakinj

Ključne obrambe Jovane Risović

Po šestih minutah nadaljevanja v drugem delu so krimovke izidi spet izenačile (16:16) in minuto zatem po golu Lazović znova tudi povedle, a so se sredi drugega polčasa Romunke vrnile (21:21). V drugem polčasu se je nekajkrat z dobrimi obrambami izkazala domača vratarka Jovana Risović, gostiteljice pa so po njeni zaslugi ohranjale prednost dveh zadetkov.

Vendar to ni pomenilo nič manj napete končnice dvoboja za varovanke Dragana Adžića, saj so imele pet minut pred koncem le gol prednosti. S svojo sedmo, osmo in deveto obrambo tekme se je v zadnji minuti pred koncem izkazala Risovič za končno zmago slovenskih prvakinj z 28:26 in napredovanjem v izločilne boje.

Radičević in Stanko dali po sedem golov

Pri krimovkah sta bili s sedmimi goli najuspešnejši Radičević in Tjaša Stanko, šest jih je dodala Sanja Radosavljević. Pri Romunkah jih je največ, šest, dosegla Cristina Neagu. Slovenka v Bukareštinem dresu Elizabeth Omoregie je dala dva zadetka.

"Izjemno sem ponosen, kako so rokometašice odigrale tekmo. Prepričan sem, da lahko dobro formo obdržimo tudi v naslednjih tednih, ko se bomo pripravljali na tekmi osmine finala lige prvakinj proti Rapidu Bukarešti," je po tekmi dejal črnogorski strokovnjak na klopi krimovk Adžić.

Krimovke po veliki zmagi nad Bukarešto v osmini finala

SKUPINA A, 14., zadnji krog:
KRIM MERCATOR – BUKAREŠTA 28:26 (13:14)

Krim Mercator: Arenhart, Risović, Radosavljević 6, Radičević 7, Stanko 7, Abina, Žabjek, Dmitrijeva 1, Klemenčič, Ljepoja 2, Varagić, Ngombele, Lazović 5, Rosiak, Marković, Svetik.

Bukarešta: Skurtveit Davidsen, Glauser, Eriksson, Arntzen 3, Larsen Aune 3, Gogirla, Neagu 6, Zaadi Deuna 3, Stoica, Klikovac 1, Omoregie 2, Dindiligan 1, Dembele Pavlović 4, Sudakova 1, Ramusović 2, Pintea.

Sedemmetrovke: 5/6, 2/4.

Izključitve: 8 min; 4 min.


BIETIGHEIM – BANIK MOST 47:25 (22:12)

ODENSE – FERENCVAROS

BREST – KRISTIANSAND 29:36 (15:17)

Lestvica: Kristiansand 23, Bukarešta 22, Odense 16, Ferencvaros 15, Krim, Brest, Bietigheim po 12, Banik 0 točk.