Krim je na dvanajsti tekmi doživel šesti poraz. Foto: www.alesfevzer.com
Krim je na dvanajsti tekmi doživel šesti poraz. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljanska ekipa v Stožicah ni bila kos v prejšnji sezoni tretjeuvrščeni zasedbi danskega prvenstva in zmagovalki Evropskega pokala, po moči drugega najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini.

Ikast je bil z izjemo nekaj izenačenj na uvodu ves čas v prednosti. Vodil je z enim ali dvema goloma naskoka. Črnogorski strokovnjak na klopi Krima Dragan Adžić je v prvi polovici opravil številne menjave in iskal najbolj razpoložene igralke, a jih ni našel. V 28. minuti so krimovke prvič zaostale za štiri (13:17), na polčasu pa za tri gole (15:18).

Danke so na začetku drugega polčasa povedle s sedmimi zadetki prednosti (16:23) in kazalo je, da je dvoboj odločen, toda slovenske prvakinje so se v 48. minuti približale le na gol zaostanka (25:26). Ikast je na nalet Krima odgovoril s petimi goli zapored in poskrbel, da končnica tekem ni bila dramatična.

V ljubljanski ekipi je bila najučinkovitejša Barbara Lazović s šestimi goli, Jovanka Radičević in Darja Dmitrijeva sta dosegli po štiri zadetke.

"Odgovornost za poraz prevzemam na svoja ramena. Do naslednje domače tekme moramo napake popraviti in se oddolžiti našim navijačem," je bil redkobeseden Adžić.

"Mislim, da je bila celotna tekma slaba. Začele smo slabo. Pred tekmo smo ponavljale, da je vse odvisno od nas, in to se je pokazalo. Izgubile smo preveč žog, zgrešile preveč strelov. Proti Ikastu tako ne moreš zmagati. Pozitivna stvar je bila tisti del, ko se nam je uspelo približati, ampak nam je na koncu zmanjkalo moči in zbranosti. To preprosto ni bil naš dan. Dobro moramo analizirati tekmo in popraviti napake, ker nas naslednjo soboto čaka zahtevno gostovanje," je dodala Lazović.

Do konca skupinskega dela bodo Krimovke igrale še z Esbjergom in Lubinom.

Najboljši ekipi iz skupine B se bosta neposredno uvrstili v četrtfinale, ekipe od tretjega do šestega mesta pa čakata dodatni tekmi za preboj med osem s tekmicami iz skupine A.

Krimovke s številnimi napakami in slabo obrambo nemočne proti Ikastu

SKUPINA B, 12. krog:

KRIM MERCATOR - IKAST 28:34 (15:18)
Krim Mercator: Arenhart, Vojnovič, Radičević 4 (1), Stanko 3, Pineau, Mavsar 3, Spreitzer, Dmitrijeva 4, Klemenčič, Varagić 1 (1), Ngombele 2, Lazović 6, Brnović 2, Rosiak, Abina 1, Grbić 2.

Ikast: Schjött, Austmo Pedersen, Skogrand, Böhme 1, Iversen 1, Lindqvist 1, Friis 6, Austmo Pedersen, Petersen 1, Lykkegaard 2, Hansen, Bakkerud 6, Mortensen, Jerabkova 11 (2), Hougaard 5.

Sedemmetrovke: Krim Mercator 4 (2), Ikast 2 (2).

Izključitve: Krim Mercator 6, Ikast 8 minut.

KRISTIANSAND - ZAGLEBIE LUBIN 28:24

Nedelja ob 16.00:
METZ - ESBJERG
RAPID BUKAREŠTA - FERENCVAROS

Vrstni red: Esbjerg in Metz po 18, Ikast 17, Kristiansand 13, Krim Mercator 11, Ferencvaros 8, Rapid 7, Zaglebie 0.