Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančanke so vodile zgolj na začetku tekme (1:0, 2:1), nato pa so pobudo prevzele branilke naslova in kaj kmalu je bilo jasno, da od lova na napredovanje ne bo nič. Norvežanke so si do polčasa nabrale varnih pet golov naskoka.

Podobna prednost se je gibala tudi v nadaljevanju. Krim se je v uvodu drugega polčasa približal na tri gole, toda zaključek je znova pripadel Kristiansandu, ki bo na zaključnem turnirju naskakoval svoj drugi naslov evropskega prvaka.

V ljubljanski ekipi je bila najučinkovitejša Ana Gros s sedmimi goli, Katarina Krpež-Šlezak je dosegla tri zadetke.

"Tekma je bila težka. Začeli smo preveč nervozno, naredili preveč napak. V drugem polčasu smo se jim približale, a manjše razlike od treh zadetkov nismo mogle narediti. Manjkala je kolektivna igra, tudi prispevek poškodovane Tjaše Stanko. Treba je priznati, da je napredovala trenutno boljša ekipa," je dejala ljubljanska trenerka Natalija Derepasko.

"Tekmice so bile na obeh dvobojih boljše. Prva tekma v Ljubljani je bila razlog, da nam je bilo danes težko, saj smo v tekmo stopile s sedmimi zadetki zaostanka. Naredile smo preveč napak, začele nervozno, na trenutke nismo naredile tega, kar smo se v garderobi in na treningih dogovorile, kar so tekmice vsakič kaznovale. Težko je strniti misli po porazu. Čestitke Norvežankam za napredovanje med najboljše štiri ekipe v Evropi," je poraz športno priznala Ana Gros.

Na sklepnem turnirju četverice na začetku prihodnjega meseca bodo v MVM Domu v Budimpešti poleg Kristiansanda nastopile še rokometašice iz Györa, Metza in Esbjerga.

Krim Mercator izgubil tudi na Norveškem

Liga prvakinj, četrtfinale

Povratne tekme:
KRISTIANSAND – Krim Mercator 32:25

33:24 (17:12)

Vipers Kristiansand: Eriksson, Lunde, Moerk 5 (3), Waade, Gullden 2, Hoeve 3, Tchaptchet Defo, Dahl 6 (1), Tomac, Tomori, Yttereng, Naes Andersen 3, Debelić 3, Knedlikova 3, Jerabkova 2.

Krim Mercator: Arenhart, Risović, Radosavljević 2, Sercien Ugolin, Pineau 1, Abina, Žabjek, van Kreij, Posavec 1, Ljepoja 1, Varagić 1, Gomilar Zickero, Krpež-Šlezak 3, Brnović, Gros 7 (1), Lekić 2.

Sedemmetrovke: Vipers Kristiansand 4 (4), Krim Mercator 4 (1).
Izključitve: Vipers Kristiansand 6, Krim Mercator 6 minut.
Rdeči karton: Brnović (36.).


GYÖR – Brest 21:21
35:23 (20:12)

ESBJERG – Bukarešta 26:25
27:27 (12:14)

METZ – Rostov b. b.

V krepkem tisku je izid prvih tekem.

Krimovke s prebojem med osem v Evropi izpolnile cilj