Krimovke čaka že 27. zaporedna sezona v elitnem evropskem tekmovanju. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke čaka že 27. zaporedna sezona v elitnem evropskem tekmovanju. Foto: www.alesfevzer.com

V novi sezoni tekmovalni sistem ostaja nespremenjen. Prvi del Lige prvakinj bo potekal v dveh skupinah s po osmimi klubi, nato nastopijo tekme na izločanje, najboljše štiri pa se uvrstijo na zaključni turnir.

Ljubljanska ekipa bo že 27. zaporedno sezono igrala v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini. V Ligi prvakinj je zmagala v letih 2001 in 2003, v letih 1999, 2004 in 2006 pa je bila evropska podprvakinja.

V skupini A so francoski Brest, madžarski Ferencvaros, črnogorska Budućnost, romunska Bukarešta, nemška Borussia Dortmund, ruski Rostov-Don, danski Esbjerg in hrvaška Podravka Vegeta.

Za zdaj brez prvakov Slovenije v LP-ju
V avstrijski prestolnici so opravili tudi žreb moške Lige prvakov. V skupini A bodo igrali madžarski Pick Szeged, nemški Kiel, makedonski Vardar Skopje, danski Aalborg, beloruski Meškov Brest, francoski Montpellier, hrvaški Zagreb in norveški Elverum.

Skupino B tvorijo francoski PSG, španska Barcelona, portugalski Porto, poljske Vive Kielce, nemški Flensburg-Handewitt, madžarski Veszprem, romunski Dinamo Bukarešta in ukrajinski Motor Zaporožje. Najmočnejše klubsko tekmovanje se bo začelo 15. septembra.

Gorenje čaka na usodo Vardarja
Slovenija v novi sezoni nima svojega predstavnika v Ligi prvakov. Gorenje Velenje je trenutno v čakalnici, nastop si bo zagotovilo, če Vardar iz Skopja ne bo plačal garancijskega pologa milijon evrov.

Omenjeni znesek mora ekipa iz Severne Makedonije, ki je bila že v pretekli sezoni pod drobnogledom EHF-ja zaradi slabega finančnega položaja po odhodu dolgoletnega ruskega lastnika Sergeja Samsonenka, poravnati v dveh obrokih, prvega do 13. julija, drugega pa do 27. julija.

Evropska rokometna zveza (EHF) je zapisala, da ima slovenski prvak v novi sezoni že zagotovljen nastop v evropski ligi, prav tako že deset drugih ekip: švedski Sävehof, švicarski Pfadi Winterthur, slovaški Tatran Prešov, ruski Čehovski medvedi, finski Cocks, nemški Magdeburg, francoski Nantes, španska Bidasoa Irun, makedonski Eurofarm Pelister in madžarska Grundfos Tatabanya. V tem tekmovanju bo skupno nastopilo 24 ekip.