V ljubljanski ekipi je bila na današnji tekmi v Chomutovu najučinkovitejša Barbara Lazović (na fotografiji) s sedmimi goli, Jovanka Radičević, Darja Dmitrijeva in Sara Kovarova so jih dosegle po šest. Foto: www.alesfevzer.com
V ljubljanski ekipi je bila na današnji tekmi v Chomutovu najučinkovitejša Barbara Lazović (na fotografiji) s sedmimi goli, Jovanka Radičević, Darja Dmitrijeva in Sara Kovarova so jih dosegle po šest. Foto: www.alesfevzer.com

Varovanke črnogorskega strokovnjaka na klopi serijskih slovenskih prvakinj Dragana Adžića so temelje za zmago postavile v prvi polovici tekme, ko so si priigrale devet golov prednosti, nato pa z rutinsko predstavo in brez stresnih trenutkov pripeljale tekmo do srečnega konca.

Srečen sem, da smo dosegli prvo zmago, hkrati pa je nekaj rokometašic doseglo svoje prve evropske zadetke. Na tekmi nam je uspelo tisto, kar smo si želeli. Ostali smo zdravi. Domači tekmi proti Izoli in Litiji, ki smo ju odigrali med tednom, sta se pokazali kot koristni. Želim si, da tudi v nadaljevanju sezone prek državnega prvenstva gradimo našo formo. Zdaj je čas, da se osredotočimo na tekmo proti Ferencvarosu.

Dragan Adžić, trener Krima Mercatorja

Krimovke so tekmo odprle z 2:0, a so nato gostiteljice naredile delni izid 4:0 in jim ušle na 2:4. Po uvodni toplo-hladni predstavi so le strnile svoje vrste in z dobro igro v obrambi povsem razorožile domače rokometašice ter jim v 14. minuti ušle na +3 (9:6).

Minuta odmora gostiteljic ni spremenila razmerja moči na igrišču, Ljubljančanke so bile še naprej korak pred njimi. V 18. minuti so podvojile svojo prednost (12:6), najvišjo pa so si priigrale v sami končnici, ko so dvakrat povedle za devet golov (20:11 in 21:12).

Slovenske prvakinje v drugi polovici tekme niso igrale na vso moč, a kakovostna razlika je bila prevelika, tako da so krimovke največ vodile za 13 golov (21:34, 22:35, 26:39 in 28:41), kolikšna je bila tudi razlika na koncu tekme (29:42).

V naslednjem krogu, 9. oktobra, se bo ljubljanska ekipa v Stožicah pomerila z madžarskim Ferencvarosem.

Zdaj sledi krajši reprezentančni premor v okviru tedna Evropske rokometne zveze (EHF). Najboljše slovenske rokometašice se bodo v tem terminu dvakrat pomerile z Madžarkami, prva tekma bo 29. septembra v Celju, druga pa 1. oktobra v Ljubljani.

Visoka zmaga krimovk na Češkem

SKUPINA A, 3. krog

BANIK MOST (ČEŠ) - KRIM MERCATOR
29:42 (13:21)
RK: Ljepoja 53./Krim Mercator

Banik Most: Janssen, Müllnerova, Holanova 8, Striškova, Šutranova 3, Pokorna, Mikulčik 5, Cholevova 1, Eksteinova 2, Smetkova 1, Spone 2, Kroftova, Polakova 1, Kostelna 2, Somionka 1, Mikulaškova 3.

Krim Mercator: Arenhart, Risović, Radičević 6, Stanko 5, Abina, Žabjek, Dmitrijeva 6, Cerovak 1, Klemenčič 2, Ljepoja 1, Varagić 2, Lazović 7, Kovarova 6, Rosiak 1, Markovič 2, Svetik 3.

Sedemmetrovke: 3/3; 2/3.
Izključitve: 10 minut; 8 minut.
1000 gledalcev.


FERENCVAROS - BREST 20:21 (9:12)

KRISTIANSAND - ODENSE 34:27 (16:10)

BUKAREŠTA - BIETIGHEIM (NEM) 28:28 (13:16)

Vrstni red: Kristiansand 6, Bietigheim in Bukarešta po 5, Odense, Krim, Brest in Ferencvaros po 2, Banik Most brez točk.