Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

V skupini B, iz katere bosta tako kot iz skupine A prvi dve mesti vodili neposredno v četrtfinale, ekipe od tretjega do šestega mesta pa bodo igrale dodatne tekme za preboj med osem, imata tako Krim in Ikast po šest točk, Kristiansand in Esbjerg po štiri, Metz in Rapid po dve, Ferencvaros in Zaglebie Lubin pa sta še brez točk.

Da se na Danskem napoveduje izenačen dvoboj, govori tudi statistika, obe ekipi sta dosegli po 101 gol, pri čemer imajo rahlo boljšo realizacijo Ljubljančanke (66 odstotkov proti 64). Krim lahko na Danskem doseže 135. zmago v Ligi prvakinj, več jih imata le Budućnost in Györ, sicer pa sta ekipi v zgodovini igrali osem tekem, pri čemer ima Krim štiri, Ikast pa tri zmage.

Krim je na prvih treh tekmah pokazal dobro igro v obrambi, glavni delež v napadu pa je nosila povratnica Tamara Mavsar, levokrilna igralka je namreč vodilna strelka sezone z 20 zadetki. Le dva zadetka manj pa je dosegla tudi izvrstna Rusinja Darja Dmitrijeva.

Pri danski ekipi s 16 goli prednjači leva zunanja igralka, Norvežanka Ingvild Bakkerud Kristiansen, enega manj je dosegla češka srednja zunanja igralka Marketa Jerabkova.

"Ekipa Ikasta je prva ekipa, s katero igramo v tej sezoni, ki ima visok ritem. S svojo igro utrudijo tekmeca. Rečem lahko, da je bil do zdaj to tudi naš načrt. A z njim v nedeljo ne bomo mogli zmagati. Potrebujemo nekaj drugega. Vsekakor bo znova pomembna ekipna predstava in ekipa, ki bo ustvarila 'flow' za novo veselje," je povedal trener Adžić za Krimovo spletno stran.

Ema Abina pa je dodala: "Vsaka zmaga v ekipo prinese dodatno mero samozavesti, odločnosti in pozitive. To nas žene naprej. Želimo si, da z dobro igro na domače tekme privabimo čim več navijačev in da z dobrimi predstavami Krim vrnemo na vrh. Pot do tja bo dolga, ključna pa bo obramba. Seveda je treba zadeti gol, a brez obrambe ni zmage."

SKUPINA B, 4. krog

Nedelja ob 16.00:
IKAST – KRIM MERCATOR


Sobota:
FERENCVAROS – RAPID BUKAREŠTA

KRISTIANSANDESBJERG

METZ – ZAGLEBIE LUBIN

Vrstni red: Krim Mercator in Ikast po 6, Kristiansand in Esbjerg po 4, Metz in Rapid po 2, Ferencvaros in Zaglebie brez točk.