Bregar je pripravil taktično zamisel pred sobotno tekmo. Foto: RK Krim Mercator
Bregar je pripravil taktično zamisel pred sobotno tekmo. Foto: RK Krim Mercator

Romunke so na samem vrhu lestvice, Slovenke pa pri dnu. Na medsebojni tekmi v Ljubljani so se slovenske prvakinje dobro držale, saj so izgubile le z dvema goloma razlike.

Težko se je braniti 60 minut
"Pokazali smo vsaj 40 minut dobre igre, tudi v obrambi. Moramo pa se zavedati, da se je težko braniti vseh 60 minut, če te napada tako kakovostna ekipa, glede na to, kakšna je njihova močna zunanja linija," je slabosti krimovk opisal trener Uroš Bregar.

Samara Da Silva Vieira je pred povratno tekmo zelo optimistična. Foto: www.alesfevzer.com
Samara Da Silva Vieira je pred povratno tekmo zelo optimistična. Foto: www.alesfevzer.com

Trener: Rastemo iz tekme v tekmo
"Proti tako kakovostni ekipi so padci v igri pričakovani, na koncu smo imeli lepe priložnosti in vztrajali tudi, ko so tekmice ustvarile razliko, a vseh nismo znali izkoristiti. Tekmice so to unovčile in zmagale za dva gola razlike," je dodal Bregar. Poznalo se je oziroma se pozna, da krimovke niso imele prijateljskih tekem. "Iz tekme v tekmo rastemo, še vedno smo konkurenčni vsaki ekipi, verjamemo, da bomo konkurenčni tudi v Bukarešti. Moramo pa v napadu zadeti kakšen zadetek več, če se hočemo veseliti," je optimističen trener.

Skoraj brez težav
Prav tako je za zdaj zgledno tudi zdravstveno stanje, vse igralke in strokovno vodstvo so negativni na okužbo z novim koronavirusom. Pripravljene so vse igralke razen Nine Žabjek, je še dodal.

Pri Krimu je bila z osmimi goli najboljša strelka Brazilka Samara Da Silva Vieira: "Za naslednjo tekmo pričakujem, da se bo bolje razpletla za nas in nam bo lažje, kajti ogledale smo si posnetke in vemo, kaj smo delale narobe, in bomo skušale te napake popraviti. Mislim, da lahko v soboto pozitivno presenetimo."