Prvi del prvega polčasa je bil zelo izenačen. Tjaša Stanko je dosegla prvi gol na tekmi, Nataša Ljepoja in trikrat Alison Marie Pineau pa so Krim v nadaljevanju znova povedle v vodstvo. Brazilska vratarka Krima Barbara Elisabeth Arenhart je dvakrat zapored s streloma od daleč na prazna vrata poskrbela, da so krimovke v 17. minuti prvič vodile s tremi goli prednosti (10:7).

Krim Mercator je na štirih tekmah slavil enkrat. Metz pa je stoodstoten, na treh tekmah je vknjižil tri zmage. Foto: www.alesfevzer.com
Krim Mercator je na štirih tekmah slavil enkrat. Metz pa je stoodstoten, na treh tekmah je vknjižil tri zmage. Foto: www.alesfevzer.com

Francozinji Oceane Sercien Ugolin in Pineau sta nadaljevala niz krimovk za prednost štirih golov (12:8). Vratarka Hatadou Sako je z obrambami po izdelanih napadih Ljubljančank skrbela, da se te niso še bolj oddaljile. Francozinje so se ob polčasu približale na dva gola zaostanka (17:15).

Tamara Horaček je z dvema goloma v uvodu drugega dela izenačila (17:17). Ekipi sta bili sicer izenačeni, a ves čas je minimalno vodstvo ohranjal Krim. V 49. minuti je Metz po dolgem času prevzel vodstvo (25:26). Minuto pozneje sta bili ekipi znova izenačeni (26:26).

Pet minut pred koncem je bil izid znova izenačen (27:27), a je Pineau zadela blok ob iztekanju časa za napad, na drugi strani pa je prvo obrambo v drugem polčasu opravila Arenhart. Krimovke je nato znova ustavil blok Francozinj, po protinapadu pa je zadela Chloe Bouquet in Francozinje so vnovič vodile (27:28). Pineau je v nadaljevanju zapravila sedemmetrovko, odbita žoga je končala v rokah Krima in Alja Varagič je bila na koncu uspešna za izenačenje (28:28).

40 sekund pred koncem je Metz krenil v zadnji napad, ki se je izkazal za zmagovalni. V dolgem napadu je osem sekund pred koncem streljala Louise Katharina Burgaard, Barbara Elisabeth Arenhart, Brazilka v vrstah Krima, je sicer branila, a se je žoga od vrat odbila v mrežo (28:29). V zadnji petih sekundah domačim namreč ni uspelo začeti napada, saj sta ruski sodnici vrnili žogo na sredino, kjer se je tekma tudi končala.

Krimovke lovile drugo zmago, a znova ostale praznih rok

SKUPINA B, 4. krog

KRIM MERCATOR – METZ
28:29 (17:15)

Krim Mercator: Arenhart 3, Risović, Jurič, Stanko 4, Sercien Ugolin 1, Pineau 7 (6), Žabjek, van Kreij, Posavec, Klemenčič, Ljepoja 3, Varagić 2, Gomilar Zickero 1, Krpež-Šlezak 4, Lekić 3, Svetik.

Metz: Sako, Kapitanović, Almeida De Paula 4, Bouquet 2, Micijević, N'Gouan 1, Nocandy 8 (3), Horaček 4, Bont 5, Burgaard 3, Kanor, Jacquez, Bouktit 2, Tucella.

Sedemmetrovke: 6/8; 3/4.
Izključitve: 10 minut; 12 minut.

ODENSE – GYÖR 26:31

CSKA MOSKVA – SÄVEHOF 29:28

KRISTIANSAND – KASTAMONU 39:25

Vrstni red: Györ 8, Metz 6, Kristiansand, Odense in CSKA po 4, Krim in Sävehof po 2, Kastamonu 0 točk.