Krimovke so se veselile prvih dveh točk. Ljubljanska ekipa bo naslednjo tekmo igrala 17. oktobra, ko bo gostila Metz. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke so se veselile prvih dveh točk. Ljubljanska ekipa bo naslednjo tekmo igrala 17. oktobra, ko bo gostila Metz. Foto: www.alesfevzer.com

Krimovke zaradi pomembnosti tekme niso blestele, a najpomembneje je, da so izpolnile primaren cilj in osvojile načrtovani točki.

Do 13. minute je bila tekma popolnoma enakovredna, po izidu 5:5 pa so Ljubljančanke naredile delni izid 3:0 ter po dveh golih Katarine Krpež-Šlezak in enem Maje Svetik v 18. minuti povedle z 8:5.

Gostiteljice, pri katerih igrajo številne Črnogorke in tudi slovenska reprezentantka Nina Zulić, so se po minuti odmora zbrale in znižale na 7:8, v končnici prvega polčasa pa so Ljubljančanke le uveljavile svojo rokometno širino in si po golu izkušene Srbkinje Krpež-Šlezak, ki je v prvi polovici tekme prispevala kar polovico zadetkov za slovenske prvakinje, priigrale prednost štirih golov (7:11).

Ljubljančanke so v 34. minuti po golu Svetikove povedle s 15:10, a so se jim gostiteljice približale na le dva gola (15:17). Bregar je z minuto odmora prekinil zadrego svojih varovank, ki pa so nadaljevale medlo in tekmicam dovolile, da so jih v 56. minuti tudi ujele (21:21).

Bregar je znova zahteval minuto odmora, v napeti in dramatični končnici pa so njegove varovanke vendarle dosegle zmago. Za potezo dneva je poskrbela srbska vratarka Jovana Risović, ki je minuto in pol pred koncem pri vodstvu Krima s 23:22 ubranila met s šestmetrske črte, v naslednjem napadu pa je Dragana Cvijić dobro minuto pred zadnjim zvokom sirene povišala na 24:22 in razrešila vse dvome o zmagi.

Najučinkovitejša je bila Katarina Krpež-Šlezak z devetimi goli, Tjaša Stanko in Maja Svetik sta dosegli po štiri zadetke.

Bregar vesel, da so prebili led
"Na gostovanjih je najpomembneje, kako se igra obramba, saj smo vedeli, da se v tako kratkem času ne moremo dvigniti z igro v napadu. Cilj je bil, da ekipa ne doseže več kot 25 zadetkov, kar nam je uspelo. V drugem polčasu smo si priigrali lepo prednost, a je nismo znali izkoristiti. Vesel sem, da smo prebili led in zmagali," je povedal Bregar.

Prva zmaga Krima v letošnji Ligi prvakov

Skupina B, 3. krog:
KASTAMONU - KRIM MERCATOR 23:24 (9:12)

Kastamonu: Rajčić 1, Islamoglu, Durdu, Radičević 5, Sarikaya, Akalin, Aydin, Toprak, Iskenderoglu, Zulić 3, Caliskan 4, Yilmaz 1, Demircelen, Kovarova 5, Mehmedović 4, Francisco Joao.

Krim Mercator: Arenhart, Risović, Jurič, Stanko 4, Sercien Ugolin 2, Pineau 1, Žabjek, van Kreij, Posavec, Ljepoja, Varagić 1, Gomilar Zickero, Krpež-Šlezak 9, Cvijić 2, Lekić 1, Svetik 4.


METZ - KRISTIANSAND 23:18 (14:9)

SÄVEHOF - ODENSE 31:37 (16:19)

GYÖR - CSKA MOSKVA 32:22 (17:15)
Gros 6 golov za CSKA.

Vrstni red: Györ 6, Metz in Odense po 4, Kristiansand, CSKA, Krim, Sävehof po 2,
Kastamonu 0 točk.