Veselje igralk Krima v Stožicah po preboju v osmino finala. Foto: www.alesfevzer.com
Veselje igralk Krima v Stožicah po preboju v osmino finala. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenska zasedba tudi na drugem medsebojnem dvoboju v tej sezoni ni imela težav s poljsko ekipo. V Lubinu je zanesljivo zmagala s 36:18, na drugem v Ljubljani pa z 32:19.

Izbranke črnogorskega strokovnjaka na ljubljanski klopi Dragana Adžića so po štirih minutah igre povedle za tri gole (5:2), v enajsti pa prvič na dvoboju za štiri (7:3).

Slovenske prvakinje so do konca tekme imele absoluten nadzor nad gostjami iz Lubina. V 20. minuti je Poljakinja v vrstah Krima Aleksandra Rosiak zadela za vodstvo 12:6, tik pred odhodom na veliki odmor pa sta Tjaša Stanko in Črnogorka Jovanka Radičević zadeli za najvišje vodstvo v prvi polovici tekme – 18:10.

Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančanke so tudi v drugem polčasu imele vajeti igre v svojih rokah, ves čas so nadzorovale tekmice, ki so v tej sezoni izgubile vseh svojih štirinajst tekem v skupinskem delu tekmovanja. Najvišja prednost krimovk je v končnici tekme znašala 14 golov (31:17 in 32:18).

V ljubljanski ekipi sta bili najučinkovitejši Rusinja Darja Dmitrijeva z devetimi in Radičević s petimi goli.

Krimovke so na 14 tekmah dosegle šest zmag in en neodločen izid ter doživele sedem porazov. V skupini B so osvojile peto mesto, tako da jih v tekmah za uvrstitev v četrtfinale čaka tekma s četrtouvrščeno ekipo iz skupine A. Njihove tekmice bodo igralke francoskega Bresta ali romunske Bukarešte, to bo znano po nedeljski tekmi med Odensejem in Bukarešto.

Že zdaj pa je znano, da bo prva tekma za uvrstitev v četrtfinale 16. ali 17. marca v Sloveniji, povratna pa 23. ali 24. v Franciji oziroma Romuniji.

Končne razvrstitve v skupinah A in B bodo znane po nedeljskih tekmah. Najboljši ekipi iz obeh skupin se bosta neposredno uvrstili v četrtfinale, ekipe od tretjega do šestega mesta pa čakata še po dve dodatni tekmi za preboj med osem.

V četrtfinale se je iz skupine A že uvrstil madžarski Györ, ekipa slovenske reprezentantke Ane Gros, iz skupine B pa francoski Metz.

Dmitrijeva z devetimi zadetki zagotovila Krimu pot v osmino finala

SKUPINA B, 14., zadnji krog:
KRIM MERCATOR - ZAGLEBIE LUBIN
32:19 (18:10)
Dmitrijeva 9, Radičević 5, Stanko, Brnović, Grbić, Mavsar in Ngombele po 3, Rosiak 2, Lazović 1; Michalak 6, Prywara 3, Jurenczyk, Kochaniak, Pankowska po 2.

Sedemmetrovke: 2/4; 1/4

Izključitve: 8 minut; 6 minut.

4000 gledalcev.


KRISTIANSAND - IKAST
31:32 (16:14)

METZ - FERENCVAROS
25:24 (14:9)

RAPID BUKAREŠTA - ESBJERG
24:33 (10:14)

Vrstni red: Metz in Esbjerg po 22, Ikast 21, Kristiansand 15, Krim Mercator 13, Ferencvaros 10, Rapid 9, Zaglebie 0.