Darja Dmitrijeva je bila z 10 goli najučinkovitejša strelka Krima Mercatorja. Foto: www.alesfevzer.com
Darja Dmitrijeva je bila z 10 goli najučinkovitejša strelka Krima Mercatorja. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančanke so na prvi medsebojni tekmi v tej sezoni premagale danske prvakinje s 33:27, na današnji tekmi pa jim niso bile kos v nobenem elementu igre. Že v prvem polčasu so zaostale za 12 zadetkov, na koncu pa klonile za osem golov.

Krimovke so že v zgodnjem delu tekme ostale brez dveh igralk. Zaradi udarca v glavo se je že v drugi minuti na rezervno klop usedla krilna igralka Tamara Mavsar, le dve minuti pozneje pa je z bolečinami igrišče zapustila še krožna napadalka Tina Klemenčič. Izbranke Dragana Adžića so bile v prvi polovici tekme povsem nemočne proti hitri in enostavni igri gostiteljic.

Krimu ni uspelo popraviti vtisa

Že v deveti minuti so zaostale za štiri gole (1:5), v 17. minuti pa je Črnogorec na klopi Krima – pri zaostanku 4:10 – zahteval prvo minuto odmora. Tudi po njej ni bilo nobenega kakovostnega premika v igri slovenskih prvakinj, v napadu in obrambi so bile povsem nemočne, tako da so že v prvi polovici tekme zaostale za 12 golov (7:19).

Krimovke so v drugem polčasu malce omilile poraz. V 51. minuti so zavoljo ležerne igre gostiteljic več kot prepolovile visok primanjkljaj v golih (20:25), v končnici tekme pa jim je zmanjkalo moči, Hamletovo deželo so zapustile z visokim porazom.

V bledi ljubljanski ekipi je bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Rusinja Darja Dmitrijeva z desetimi goli, Tamara Mavsar in Črnogorka Jovanka Radičević sta dosegli po tri zadetke.


Liga prvakinj, 13. krog

Skupina B:
ESBJERG – KRIM MERCATOR
29:21 (19:7)
Moerk 7, Reistad in Iversen po 5; Dmitrijeva 10, Radičević in Mavsar po 3.

ZAGLEBIE LUBIN – RAPID BUKAREŠTA 21:24

FERENCVAROS – KRISTIANSAND 27:35

IKAST – METZ 35:34

Lestvica: Metz in Esbjerg po 20, Ikast 19, Kristiansand 15, Krim Mercator 11, Ferencvaros 10, Rapid 9, Zaglebie 0.