Najboljša strelka tekme je bila Tjaša Stanko s sedmimi goli. Foto: www.alesfevzer.com
Najboljša strelka tekme je bila Tjaša Stanko s sedmimi goli. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenske prvakinje so v Hamletovi deželi nastopile oslabljene, manjkali sta namreč krožna napadalka Dragana Cvijić in desna zunanja igralka Oceane Sercien Ugolin, ki jo pred tekmovalnimi napori čaka še nekaj dodatnih preiskav, potem ko se je zaradi slabega počutja zgrudila po tekmi proti Metzu.

Peti obračun v evropski sezoni se za krimovke ni začel najbolje. Po zgrešeni sedemmetrovki Andree Lekić je Odense, ki je na prvih štirih tekmah premagal Kastamonu in Sävehof, izgubil pa proti Metzu in Györu, hitro zagospodaril na domačem terenu in povedel s 3:0. Negativni niz je prekinila Tjaša Stanko v sedmi minuti, a razmerje moči se ni spremenilo, kar je Bregarja hitro prisililo v minuto odmora pri vodstvu danske ekipe s 5:2.

Na začetku tekme nismo bili na nivoju, kar nam ni uspevalo v napadu, se je odražalo tudi v obrambi. Ko smo našli pravo sedmerko, smo vzpostavili ravnotežje in se približali tekmicam. Borili smo se, a žoga nikakor ni hotela v gol. Na koncu smo bili žal za dva zadetka prekratki.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja

Napake v napadu so se vrstile, goli tekmic iz protinapada prav tako, v 19. minuti pa je prednost domačink narasla na +5. Edina razpoložena igralka Krima v napadu je bila sprva Nataša Ljepoja, ki je v prvem delu dosegla štiri gole, prav toliko pa jih je do konca prvega dela dodala Tjaša Stanko. Predvsem obramba Krima pa je bila tista, ki je ustavila nalet domačih rokometašic, prednost pa je skopnela na tri gole (13:10).

V drugem delu so se krimovke sprva približale na dva gola (13:15), a v napadu še naprej preveč grešile, tudi iz izdelanih protinapadov. Vedno, ko pa so se slovenske predstavnice približale na dva gola, so imele domačinke odgovor, po zadetku Mie Hoejlund pa znova v rokah tudi pet golov naskoka (19:14).

Danke so nadaljevale s preudarno igro, po nekaj napakah pa je Ljepoja s svojim šestim golom, tokrat v prazno mrežo, znižala na 22:25 in v igro gostij vnesla nekaj upanja. Vseeno pa so domačinke uspešno kljubovale zadnjemu naletu slovenskih prvakinj, ki so se dobro minuto pred koncem približale na dva gola razlike, ter vknjižile pomembni točki.

Krimovke naredile ogromno napak in doživele nov poraz

5. krog, skupina B

ODENSE – KRIM MERCATOR 26:24 (13:10)

Odense: Thörn, Reinhardt, Aardahl 2, Aambakk, Knudsen, Kyndboel 2, van Wetering 5, Abbingh 2, Iversen 1, Reinhardt, Larsen, Ikehara 2, Vollebregt 1, Hoejlund 4, Housheer 3, Bidstrup 4.

Krim Mercator: Arenhart, Miklič, Risović, Jurič, Stanko 7 (1), Pineau, Žabjek, van Kreij 2, Posavec 2, Klemenčič, Ljepoja 6, Varagić 3, Gomilar Zickero 3, Krpež-Šlezak 1, Lekić, Svetik.

Sedemmetrovke: 0/2; 1/3.
Izključitve: 6 minut; 8 minut.


KRISTIANSAND – CSKA MOSKVA
24:27 (11:11)

METZ – GYÖR 29:33 (15:16)

SÄVEHOF – KASTAMONU 28:26 (11:17)

Vrstni red: Györ 10, Metz, Odense in CSKA po 6, Kristiansand in Odense po 4, Krim 2, Kastamonu brez točk.