Krimovke so se predstavile pred novo sezono, opaziti je veliko pozitivne energije in optimizma, da bo ta sezona nekaj posebnega. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke so se predstavile pred novo sezono, opaziti je veliko pozitivne energije in optimizma, da bo ta sezona nekaj posebnega. Foto: www.alesfevzer.com

"Nastop na zaključnem turnirju Lige prvakinj je naš cilj v tej sezoni," je na predstavitvi ekipe na Ljubljanskem gradu odločno dejal trener Dragan Adžić in prejel glasen aplavz.

"Zavedam se moči naših tekmic, a verjamem v rokometno družino Krima in svoje varovanke, ki sem jih selekcioniral pred začetkom sezone. Verjamem, da smo na pravi poti in da bo Krim spet na mestu, ki ga je nekoč že zasedal v teh 29 letih igranja v Ligi prvakinj. Prepričan sem, da je pred nami vrhunska sezona," je dodal črnogorski strokovnjak na klopi ljubljanske ekipe.
Krimovke bodo prihodnje leto praznovale 40. obletnico delovanja kluba, zato je motiv za odmevne rezultate še večjii, čeprav finančno Krim zaostaja za večino elitnih evropskih klubov.

Proračun kluba bo v novi sezoni znašal približno 2,5 milijona evrov, kar je med najnižjimi med 16 izbranimi ekipami v Ligi prvakinj, je dejala direktorica kluba Deja Ivanović. "V novi sezoni je pred nami veliko izzivov. V klubu se zavedamo, da bodo na tekmovalnem področju prišli tudi težki trenutki. Naša skupina je izjemno kakovostna, prav vse ekipe imajo najvišje ambicije in se želijo prebiti na zaključni turnir, a verjamem v naše igralke."

Dvakratne evropske prvakinje (2001, 2003) bodo Ligo prvakinj začele v Lubinu 9. septembra, prva domača tekma v Areni Stožice pa jih čaka 17. septembra, ko bodo gostile Esbjerg. V skupini B jih v nadaljevanju čakajo sama imenitna rokometna imena, kot so dvakratne zaporedne zmagovalke Lige prvakinj iz norveškega Kristiansanda, tu so še Metza, Ferencvaroš, Rapid iz Bukarešte in danski Ikast.

V ljubljansko ekipo so se letos poleti vrnile slovenske reprezentantke Tamara Mavsar, Maja Vojnovič in Nina Zulić ter Črnogorka Tatjana Brnović, nov obraz pa je njena rojakinja Itana Grbić, ki je pred prihodom v Slovenijo igrala za nekatere velike ekipe, kot so Budućnost, Vardar, Bukarešta, Ferencvaroš in Brest.

"Vzdušje v ekipi je super. Novinke so prinesle novo energijo in vse skupaj komaj čakamo, da se začne zares. V pripravljalnem obdobju, ki je vedno najtežji del sezone, smo trdo delale in verjamem, da se bo to obrestovalo," je na predstavitvi ekipe dejala kapetanka Barbara Lazović.

Za Krim Mercator bodo v tej sezoni nastopale:
- vratarke: Barbara Arenhart, Maja Vojnovič in Dijana Đajić;
- krilne igralke: Jovanka Radičević, Tamara Mavsar, Elena Erceg in Ema Abina;
- zunanje igralke: Tjaša Stanko, Allison Pineau, Nina Spreitzer, Darja Dimitrijeva, Nina Zulić, Alja Varagić, Ngombele Betchaidelle, Barbara Lazović, Aleksandra Rosiak in Itana Grbić;
- krožne napadalke: Manca Jurič, Valentina Klemenčič in Tatjana Brnović.