Krimovke so po odlični predstavi v prvem polčasu in vodstvu z devetimi goli v nadaljevanju povsem popustile in proti tekmicam iz norveškega Kristiansanda doživele peti poraz v skupini B. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke so po odlični predstavi v prvem polčasu in vodstvu z devetimi goli v nadaljevanju povsem popustile in proti tekmicam iz norveškega Kristiansanda doživele peti poraz v skupini B. Foto: www.alesfevzer.com

Krimovke so sijajno odprle obračun proti aktualnim zmagovalkam Lige prvakinj. Na krilih brazilske vratarke Barbare Arenhart, ki je v uvodnih petnajstih minutah zbrala šest obramb, in učinkovite Tjaše Stanko so povsem zasenčile imenitne norveške tekmice. V šesti minuti so povedle s 5:2, tako da je gostujoči trener Ole Gustav Gjekstad že v zgodnjem delu tekme zahteval minuto odmora.

Danes sta zmanjkali koncentracija in disciplina v drugem polčasu, predvsem v napadu. V tako kratkem času je težko kar koli spreminjati, skupaj smo opravile le tri treninge. Treba se bo boriti, si pomagati in spodbujati. Verjamem, da bo šlo navzgor. Naša težava je, da nas zmanjkuje v drugem polčasu. Pred nami sta dva tedna, ki ju bomo izkoristili za pripravo na nove tekmice in odpravili napake iz drugega polčasa današnje tekme. Zagotovo bomo črpali pozitivne stvari iz prvega dela igre. Upam na boljši rezultat.

Natalija Derepasko, trenerka Krima Mercatorja

Po njej se razmerje moči na igrišču ni spremenilo, izjemno motivirane slovenske prvakinje so bile še naprej korak pred Norvežankami. V 21. minuti so po golu Francozinje Oceane Sercien Ugolin, ki je iz preventivnih razlogov in zaradi dodatnih zdravniških preiskav manjkala na zadnjem obračunu pred tednom dni proti Odenseju na Danskem, povedle za šest golov (12:6), le pet minut pozneje pa so vodile že za devet golov (15:6).

V končnici polčasa so Ljubljančanke malenkostno popustile, na odmor pa vendarle odšle s prednostjo šestih golov (16:10).

Norvežanke so v drugem polčasu zaigrale zelo agresivno v obrambi. V uvodnih štirih minutah drugega polčasa so prepolovile visok zaostanek in se približale na tri gole (18:15), v 44. minuti povsem zadihale za ovratnik Ljubljančank (19:18), minuto pozneje pa jih tudi ujele (19:19).

A ljubljanske težave se niso končale. Na hitro igro Norvežank in izjemno učinkovite Nore Mork, ki jim je zabila kar enajst golov, se do konca dvoboja niso privadile. V 55. minuti so že zaostajale za štiri gole (22:26), kljub dobri končnici – približale so se na gol zaostanka (25:26) – pa so doživele peti poraz v Ligi prvakinj.

V ljubljanski ekipi je bila najučinkovitejša Tjaša Stanko s šestimi goli, Andrea Lekić in Alja Varagić sta dosegli po štiri zadetke, medtem ko je vratarka Barbare Arenhart zbrala 18 obramb.

Krimovke zapravile devet golov prednosti na debiju trenerke Derepaskove

SKUPINA B, 6. krog:

KRIM MERCATOR - KRISTIANSAND
26:27 (16:10)

Krim Mercator: Arenhart, Risović, Jurič, Stanko 6, Sercien Ugolin 2, Pineau 3, Žabjek, van Kreij, Posavec, Klemenčič, Ljepoja 2, Varagić 4, Gomilar Zickero, Krpež-Šlezak 3, Lekić 4 (2), Svetik 2.

Vipers Kristiansand: Pedersen, Lunde, Dahlum, Mork 11 (3), Jonassen 4, Gullden 2, Hoeve, Tchaptchet Defo, Dahl 2, Tomac 1, Tomori, Naes Andersen 1, Debelić, Knedlikova 6, Jerabkova.

Sedemmetrovke: 2/4; 3/4.
Izključitve: 10 minut; 6 minut.
500 gledalcev.

GYÖR - SÄVEHOF 41:19 (20:9)

CSKA MOSKVA - ODENSE 21:28 (13:14)

KASTAMONU - METZ 20:30 (9:13)

Vrstni red: Györ 12, Metz in Odense 8, CSKA in Kristiansand 6, Sävehof 4, Krim 2,
Kastamonu brez točk.