Györ je bil v Stožicah pričakovano prevelik zalogaj za Krim. Foto: www.alesfevzer.com
Györ je bil v Stožicah pričakovano prevelik zalogaj za Krim. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenske prvakinje so tako drugič zaporedoma ostale praznih rok v skupinskem delu elitnega tekmovanja, prve točke v skupini B bodo naskakovale konec prihodnjega tedna v turškem Kastamonuju.

Oceane Sercien Ugolin je bila s petimi goli najučinkovitejša v zasedbi Krima. Foto: www.alesfevzer.com
Oceane Sercien Ugolin je bila s petimi goli najučinkovitejša v zasedbi Krima. Foto: www.alesfevzer.com

Izbranke Uroša Bregarja so takoj občutile moč petkratnih zmagovalk Lige prvakinj iz Györa, ki jih v Ligi prvakov še nikoli niso uspele premagati. Györ je namreč povedel s 3:0, Krimovke pa so prvi gol dosegle globoko v sedmi minuti po uspešno izvedeni sedemmetrovki Srbkinje Katarine Krpež-Šlezak.

Bregarjeva minuta odmora v osmi minuti sprva ni prinesla nobene spremembe v Stožicah, Ljubljančanke so se prebudile šele po zaostanku z 1:6, ko so med 10. in 16. minuto naredile delni izid 5:1 in se gostjam približale na gol zaostanka (6:7).

Krimovke so bile do konca prvega polčasa popolnoma enakovredne mednarodno pisani madžarski zasedbi, nekajkrat so zapravile priložnost za izenačenje, na veliki odmor pa so odšle z zaostankom 12:13.

V uvodu drugega polčasa so znova zaigrale slabše, gostje so v 34. minuti ušle na štiri gole 13:17), tega primanjkljaja pa proti tako kakovostnim tekmicam ni bilo mogoče nadoknaditi. Na manj kot dva gola razlike (v 41. minuti je bilo 19:21) se jim ni uspelo približati.

V mreži Krima (na fotografiji vratarka Barbara Arenhart) je končalo 31 zadetkov. Foto: www.alesfevzer.com
V mreži Krima (na fotografiji vratarka Barbara Arenhart) je končalo 31 zadetkov. Foto: www.alesfevzer.com

Uroš Bregar, trener Krima: "Slabo smo odprli tekmo, v nadaljevanju prišli na zadetek razlike, a nato v drugem delu znova naredili dve napaki in lovili tekmice. Če želiš zmagati v Ligi prvakinj, ne smeš tekmicam pustiti višje prednosti. Vsekakor moramo v nadaljevanju popraviti obrambo."

Allison Pineau, igralka Krima: "Za nami je težka tekma, ki je nismo začele dobro. Györ je tekmec, ki te kaznuje, ko popustiš. Zgrešile smo nekaj pomembnih priložnosti, a treba je ostati pozitiven. Bile smo boljše, kot na prvi tekmi. Verjamem, da delamo dobro in se bo to kmalu poznalo tudi pri rezultatu."

Favorizirani Györ v drugem polčasu kaznoval napake krimovk

Liga prvakinj, 2. krog, skupina B:
KRIM MERCATOR – GYÖR 26:31 (12:13)

Krim Mercator: Arenhart, Risović, Jurič, Stanko 3, Sercien Ugolin 5, Pineau 4, Žabjek, van Kreij 3, Posavec, Ljepoja 1, Varagić 1, Gomilar Zickero, Krpež-Šlezak, Cvijić 4, Lekić 3, Svetik 2.

Györ: Glauser, Leynaud, Solberg, Ogonovszky, Blohm 1, Schatzl 4, Hansen 2, Ryu 7, Oftedal 3, Kristiansen 7, Lukacs 3, Fodor 1, Hafra 1, Pintea 2.


ODENSE – METZ 21:27 (13:15)

KRISTIANSANDSÄVEHOF 34:25 (15:11)

Nedelja ob 14.00:
CSKA MOSKVA – KASTAMONU (TUR)