Jovanka Radičević je dosegla pet zadetkov na Poljskem. Foto: www.alesfevzer.com
Jovanka Radičević je dosegla pet zadetkov na Poljskem. Foto: www.alesfevzer.com

Krimovke so proti novinkam v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju prikazale zrelo in preudarno predstavo ter zanesljivo osvojile prvi par točk v skupini B, kar so napovedale že pred odhodom v Šlezijo.

Izbranke črnogorskega strokovnjaka na klopi ljubljanske ekipe Dragana Adžića so imele od prve do zadnje minute absolutni nadzor na igrišču pred več kot 3000 gledalci. Po šestih minutah so povedle s 4:1 in gostiteljice prisilile v minuto odmora. Slovenske prvakinje so bile še naprej korak ali dva pred tekmicami, tako da so si že v prvem polčasu priigrale ogromno prednost 13 golov (6:19).

V drugem polčasu so nekoliko zmanjšale ritem, Adžić je priložnost za dokazovanje ponudil vsem svojim varovankam, ki so do potankosti izpolnjevale svoje naloge in visoko zmagale.

Pri Krimu Mercatorju so bile najbolj učinkovite Tamara Mavsar, Jovanka Radičević, Darja Dmitrijeva in Aleksandra Rosiak, vse so dosegle po pet golov.

Adžić: Po devetih letih je izjemno sezono začeti z zmago
"Po devetih letih je izjemno sezono začeti z zmago. Igralke so v tekmo vstopile odločno, kar je na gostovanju proti ekipi, ki je ne poznamo dobro, ključno. Z dobro pripravo in odličnim začetkom smo naredili odločilni korak, da tekmice niso mogle pokazati svoje igre. Zdaj se že oziramo proti Esbjergu, ki je zadnji dve sezoni igral na zaključnem turnirju lige prvakinj. Verjamem v še eno odlično tekmo," je po zmagi na Poljskem dejal Adžić.

"Zelo sem vesela, da smo Ligo prvakinj odprle z zmago. Zavedali smo se, da to ne bo preprosto. Osredotočeni smo bili nase, kar smo prenesli na igrišče. Enostavnejši začetek v evropsko sezono je za nas velik plus. Prva tekma je vedno zahtevna in dejstvo je, da zdaj lažje dihamo. Upam, da bomo nadaljevali v tem slogu," je Mavsar.

Ljubljančanke bodo v naslednjem krogu 17. septembra gostile danski Esbjerg.


Skupina B, 1. krog:
ZAGLEBIE LUBIN – KRIM MERCATOR 18:36 (6:19)

Zaglebie Lubin: Zima, Promis 2, Pankowska 2, Grzyb 5 (2), Przywara, Gorna, Zych 1, Szarkova, Michalak 1, Bujnohova 3, Kochaniak-Sala, Machado 4, Jurenczyk, Milojević, Malickzkiewicz.

Krim Mercator: Arenhart, Vojnovič, Radičević 5 (3), Stanko, Pineau, Mavsar 5, Spreitzer, Dmitrijeva 5, Klemenčič 4, Zulić 3, Varagić 3 (1), Ngombele, Brnović 4, Rosiak 5, Abina 2, Grbić.


IKAST – KRISTIANSAND 30:26 (12:12)

FERENCVAROS – METZ 25:38 (13:19)

ESBJERG – RAPID BUKAREŠTA 30:28 (16:12)