Tamara Mavsar se je izkazala s šestimi zadetki. Foto: www.alesfevzer.com
Tamara Mavsar se je izkazala s šestimi zadetki. Foto: www.alesfevzer.com

Zdesetkana ljubljanska ekipa je doživela peti poraz, po nepopolnem desetem krogu pa je na petem mestu v skupini B. V odsotnosti Barbare Lazović in Jovanke Radičević ni bila kos trikratnim zaporednim zmagovalkam Lige prvakinj.

Najučinkovitejši sta bili Tamara Mavsar in Darja Dmitrijeva, obe sta dosegli po šest zadetkov.

Hitro so se pobrale po katastrofalnem startu
Krimovke so izjemno slabo odprle srečanje. Že po osmih minutah so zaostajali z 1:7. Njihova igra v napadu je bila zmedena in neorganizirana, obramba pa medla. V naslednjih petih minutah so naredile delni izid 7:2 in zadihale za ovratnik tekmicam iz Kristiansanda (9:8), tako da je domača klop zahtevala minuto odmora.

Po njej se razmerje moči na igrišču ni spremenilo, črnogorska krožna napadalka Tatjana Brnović je v 17. minuti izenačila na 9:9, Rusinja Darja Dmitrijeva pa je minuto pozneje zadela za vodstvo z 10:9. V končnici prvega polčasa so znova popustile, kar so gostiteljice izkoristile in jim ušle za tri gole (14:11).

Gostiteljice v drugem polčasu suverene
V drugem polčasu so se krimovke trudile, zaostanka pa nikakor niso mogle nadomestiti. Mednarodno pisana norveška zasedba je imela nadzor, po ljubljanskem zaostanku petih golov v 56. minuti (27:22) pa je bilo jasno, da bosta točki ostali na Norveškem.

Krimovke se bodo v zadnjih štirih tekmah v gosteh pomerile še s Ferencvarosem in danskim Esbjergom, doma pa z danskim Ikastom in poljskim Lubinom. Najboljši ekipi iz skupine B se bosta neposredno uvrstili v četrtfinale, ekipe od tretjega do šestega mesta pa čakata dodatni tekmi za preboj med osem s tekmicami iz skupine A.

Evropske prvakinje premočne za oslabljene rokometašice Krima

Skupina B, 10. krog:
KRISTIANSAND – KRIM MERCATOR
29:23 (14:12)

Kristiansand: Börjesson, Lunde, Sercien-Ugolin, Roberts 7, Jonassen, Waade, Vjahireva 7 (3), Hove, Hesselberg 1, Tchaptchet Defo 1, Arcos Poveda 2, Tomac, Abbingh 4 (3), Naes Andersen 3, Schulze, Knedlikova 4.

Krim Mercator: Arenhart, Vojnovič, Jurič, Stanko 1, Pineau, Mavsar 6 (3), Spreitzer, Dmitrijeva 6, Klemenčič 1, Erceg, Varagić 1 (1), Ngombele, Brnović 5, Rosiak, Abina, Grbić 3.

Sedemmetrovke: 6/7; 4/6

Izključitve: 4; 8 minut.


FERENCVAROS – ESBJERG
28:33 (16:15)

ZAGLEBIE LUBIN - IKAST
26:35 (15:21)

RAPID BUKAREŠTA - METZ
31:34 (18:16)

Vrstni red: Esbjerg 18, Metz 16, Ikast 13, Kristiansand in Krim Mercator po 9, Ferencvaros 8, Rapid 7, Zaglebie 0.