Stavnice vlogo favoritinje pripisujejo Bukarešti. Foto: www.alesfevzer.com
Stavnice vlogo favoritinje pripisujejo Bukarešti. Foto: www.alesfevzer.com

Krimovke so to sezono nastopale po principu toplo-hladno, do uresničitve velikopoteznih ciljev, pred sezono je bil to nastop na zaključnem turnirju četverice v Ligi prvakov, pa je prva ovira romunska zasedba.

Tekmice iz Bukarešte se lahko pohvalijo s pestro zasedbo, v kateri izstopata vratarka svetovnih in olimpijskih prvakinj, Francozinja Laura Glauser, ter Romunka Cristina Neagu (72 golov). V ekipi sta še Norvežanki Emilie Arntzen (50 golov) in Vilde Ingstad (49 golov) ter še ena Francozinja Grace Zaadi, ki se po koncu te sezone seli prav h Krimu.

V zasedbi Bukarešte igra tudi slovenska reprezentantka Elizabeth Omoregie, ki se je šele pred kratkim vrnila po dolgotrajni poškodbi kolena, z izbrano vrsto pa je igrala tudi v nedavnem ciklu kvalifikacij za nastop na EP-ju proti Franciji.

Romunke so nevarne z vseh položajev, v skupini A pa so zasedle četrto mesto. Osvojile so 17 točk za osem zmag in en remi po 14 dvobojih. V enem od zadnjih krogov so v gosteh presenetile tudi madžarski Györ, ki je eden od glavnih favoritov za osvojitev naslova.

V primeru napredovanja bi se krimovke v četrtfinalu udarile s francosko zasedbo iz Metza, ki je bil v skupinskem delu tekmovanja dvakrat prepričljivo boljši od Ljubljančank.

Neposredni nastop v četrtfinalu so si poleg Metza priigrale še ekipe Györa z Ano Gros, Esbjerga in Odenseja.

LIGA PRVAKINJ
OSMINA FINALA, prve tekme

Sobota ob 18.00:
KRIM MERCATOR – BUKAREŠTA
FERENCVAROS – BREST

Nedelja:
BIETIGHEIM – IKAST
DEBRECEN – KRISTIANSAND