Krimovke so ujele odlično formo. Foto: www.alesfevzer.com
Krimovke so ujele odlično formo. Foto: www.alesfevzer.com

Po zmagah nad poljskim Lubinom in danskim Esbjergom so Ljubljančanke z odlično predstavo v obrambi premagale še tradicionalne tekmice iz Budimpešte, po tretji zmagi pa so na vrhu skupine B. V domači ekipi je bila tokrat najučinkovitejša Darja Dmitrijeva, ki je dosegla devet golov. Tamara Mavsar jih je prispevala sedem.

Visoka zmaga Mlinotesta in visok poraz Litije

Rokometašice Mlinotesta Ajdovščine so na prvi tekmi 2. kroga evropskega pokala premagale grško Panoramo s 40:26 (19:11). Povratna tekma bo 30. septembra v Solunu. Pri Mlinotestu je bila najučinkovitejša Nuša Fegic z 11 zadetki, Urša Zelnik in Ana Anina sta jih dosegli po 7.

Rokometašice Litije so v istem tekmovanju v gosteh izgubile proti črnogorskemu Rudarju z 19:30 (11:14). Povratna tekma bo 30. septembra v Litiji. Pri Litijankah je bila najučinkovitejša Špela Bajc s 4 goli, Tia Tomc, Manca Kogovšek in Urša Urbančič so jih prispevale po 3.

Sredina prve polovice tekme je minila v absolutnem znamenju varovank Dragana Adžića. Predvsem so se sijajno odzvale ob izključitvi krožne napadalke Tatjane Brnović, v njeni odsotnosti so si v 14. minuti prvič na dvoboju priigrale dva gola prednosti (7:5), le dve minuti pozneje pa je Darja Dmitrijeva svoje soigralke povedla v vodstvo 8:5. Minuta odmora madžarske ekipe ni prekinila naleta Krima, ki je v 18. minuti po golu Tamare Mavsar že vodil z 9:5. V 23. minuti je Valentina Klemenčič povišala na 13:8, prednost petih golov so Ljubljančanke imele tudi na polovici tekme (15:10).

Krimovke postavile tri v vrsto

Krimovke v drugem polčasu niso popuščale, še naprej so odlično igrale v obrambi in v 38. minuti po zadetku Jovanke Radičević prvič na dvoboju povedle za šest golov (19:13). V prelomnih trenutkih dvoboja so imele absoluten nadzor nad evropskimi klubskimi podprvakinjami in se jim deloma oddolžile za dva poraza iz pretekle sezone. Največ so vodile v 52. minuti, ko je Ajla Varagić zadela za +12 (31:19). V končnici so malce popustile, zmaga pa ni bila niti za trenutek ogrožena.

"Čestitke tekmicam za odličen boj. Mi smo na drugi strani uresničili vse, kar smo se dogovorili. Zahvala gre igralkam. S to zmago smo potrdili dobro igro na obeh prvih tekmah," je po tekmi dejal Adžić, vratarka Maja Vojnovič pa je dodala: "Tekma ni bila tako enostavna, kot je izgledalo. Ves čas smo igrale zelo dobro. Soigralke so bile odlične v obrambi, kar je bilo meni v pomoč. Izjemne so bile tudi v napadu. Igra je tekla. Presrečna sem."


SKUPINA B, 3. krog
KRIM MERCATOR – FERENCVAROS 32:26 (15:10)
Krim Mercator: Arenhart, Vojnovič, Radičević 4, Stanko 2, Pineau, Mavsar 7, Spreitzer, Dmitrijeva 9, Klemenčič 2, Zulić, Varagić 2, Lazović 2, Brnović 1, Rosiak 1, Abina, Grbić 2.

Ferencvaros: Bode-Biro, Janurik, Edwige, Kisfaludy 2, Harsfalvi 1, Kovacs 1, Bölk, Marton 2, Tomori, Malestein 2 (2), Kukely, Simon 4, Klujber 7, Cvijić 2, Lekić 2, Szöllosi-Zacsik 1

ESBJERG – METZ 29:27

ZAGLEBIE LUBIN – KRISTIANSAND 20:34

RAPID BUKAREŠTA – IKAST 27:35

Krim Mercator in Ikast po 6, Kristiansand in Esbjerg po 4, Metz in Rapid po 2, Ferencvaros in Zaglebie brez točk.