Norvežanke so prevladovale večji del tekme. Foto: EPA
Norvežanke so prevladovale večji del tekme. Foto: EPA

Norvežanke so v finalu začele silovito in povedle z 8:3, toda sledil je protiudarec Francozinj, ki so v 15. minuti izid izenačile na 9:9. Po izidu 11:11 so Skandinavke z delnim izidom 7:1 spet občutno pobegnile, na odmor pa so odšle s štirimi zadetki prednosti (18:14).

Katrine Lunde je v finalu za zmagovalke ubranila 12 strelov. Foto: EPA
Katrine Lunde je v finalu za zmagovalke ubranila 12 strelov. Foto: EPA

Brez drame v drugem polčasu
V drugem polčasu je bilo vse bolj ali manj po željah Norvežank, ki so bile ves čas v zanesljivi prednosti, vodile so tudi za sedem golov in na koncu dosegle veliko zmago.

Ducat golov Reistadove
Pri zmagovalkah je bila nerešljiva uganka Henny Ella Reistad, ki je dosegla 12 zadetkov, šest jih je dodala Jana Knedlikova, po štiri pa Emilie Hegh Arntzen in Heidi Loeke.

Ana Gros spet izstopala
Pri poraženkah je znova izstopala 30-letna Velenjčanka Ana Gros. Najboljša igralka francoskega prvenstva in prihodnja članica moskovskega CSKA-ja je dosegla osem golov iz 12 poskusov. Od preostalih igralk je bila v napadu še najnevarnejša Isabelle Gullden s petimi goli.

Tretje mesto za Madžarke
Norvežanke, ki so v sezoni 2018/19 osvojile tretje mesto v tem tekmovanju, so osvojile svoj prvi evropski naslov. Teh ima sicer največ v nekdanjem pokalu prvakinj in zdajšnji ligi prvakinj Spartak iz Kijeva, ki je 13-krat slavil v elitnem ženskem klubskem tekmovanju. Györ je v tekmi za 3. mesto premagal CSKA Moskvo z 32:21.