Krimovke so začele priprave na novo sezono. Foto: RK Krim Mercator
Krimovke so začele priprave na novo sezono. Foto: RK Krim Mercator

Tako domača kot evropska sezona se bosta začeli septembra, zato imajo še dovolj časa, da se dobro pripravijo. Ekipa sicer še ni čisto popolna, štiri Krimovke ‒ Oceane Sercien Ugolin, Matea Pletikosić, Barbara Elisabeth Arenhart in Allison Puneaubodo - bodo namreč igrale na olimpijskem turnirju v Tokiu, Harma Van Kreij pa bo v Ljubljano prišla konec tedna.

Poleg klasičnih fizičnih priprav in taktičnih uigravanj v Stožicah se bodo rokometašice odpravile tudi v Kranjsko Goro, avgusta pa jih čaka nekaj tekem, ki jih bodo izkoristile za uigravanje pred evropsko in domačo sezono. Prve evropske tekmice bodo Švedinje, na domačem prizorišču jih čakajo rokometašice iz Zagorja.

"Vseskozi sem v pogonu, razmišljam o prihajajoči sezoni, o spremembah in prilagoditvah v ekipi, ki jo imamo na voljo v tej sezoni. Čaka nas veliko dela. Uvodni del je namenjen vpogledu, v kakšnem stanju so igralke prišle s počitnic. Tudi zato smo začeli prej, da odpravimo vse pomanjkljivosti in maksimalno pripravljeni pričakamo prvo tekmo. Kar se tiče ciljev, imamo vsi visoke. Naša naloga je, da se pokažemo še v boljši luči kot preteklo sezono. Zanimajo me le točke in pogled na lestvico ‒ višje v skupini kot bomo, lažje tekmice nas čakajo v nadaljevanju," je že ob začetku priprav jasen trener Uroš Bregar.

Kapetanka Nina Žabjek, ki nadaljuje rehabilitacijo, še ni v polni pripravljenosti, a bo do jeseni, ko se bo ekipi priključila tudi Valentina Klemenčič, pripravljena. Kot zadnja se bo na igrišče vrnila Ema Abina. "Igralke komaj čakamo na tekmovalni ritem, saj imamo vse raje igro kot same priprave na sezono. Cilji so zastavljeni visoko in zavedamo se, da se mora poklopiti več dejavnikov, da jih tudi dosežemo. Kar smo se v pretekli sezoni naučile, je, da se ne smemo nikoli predati. Motivacije ne manjka niti pred začetkom nove sezone, v kateri vsekakor želimo premagati čim več tekmic, morda koga tudi presenetiti, kot smo lani CSKA," je dejala Žabjek.

"Občutki ob vrnitvi v Ljubljano po desetletju so odlični. Res sem vesela, da sem tukaj. Začeli smo s kondicijskim delom priprav, nato pride na vrsto taktika. Cilji strokovnega vodstva so visoki, kar je tudi prav. Zavedam se, da je skupina težka, a če želiš priti na vrh, ne moreš izbirati poti. Najbolj se veselim težkih tekmic, vsi iščemo takšne tekme, dobre so za napredek ekipe, za občinstvo. Največji izziv mi predstavlja Györ," je dodala povratnica v dres Krima Andrea Lekić.

V rokometnem klubu Krim se znova ozirajo proti vrhu