Krimovke so začele udarno, saj so v 11. minuti vodile z 0:4. Gostiteljice so hitro strnile vrste in znižale zaostanek na 3:4. Po golu Trine Mortensen so Švedinje izenačile na 6:6.

Po izenačenem nadaljevanju so krimovke prek ene od številnih novink Andreje Lekić povedle z 12:9, rezultat polčasa pa je postavila Alison Pineau (13:11).

Odigrali smo zelo slabo, prvi polčas v napadu, v drugem padli tudi v obrambi. V zaključku tekme smo naredili nekaj nepotrebnih napak in se branili z dvema igralkama manj. Nismo bili na nivoju, ki ga Liga prvakinj zahteva. Razočaran sem. Do naslednje tekme se moramo dvigniti in odigrati tako, kot se od nas pričakuje.

Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja

Drugi del so Ljubljančanke začele slabše, Sävehof je na krilih Jamine Roberts prevzel vodstvo (17:16). Sledila je boljša serija slovenskih prvakinj za novo vodstvo (19:20). Ko je bila natančna Dragana Cvijić, je Krim znova vodil za dva gola (20:22).

Dvoboj preobratov se je nadaljeval, saj so z delnim izidom 4:0 domačinke prvič na tekmi povedle za dva gola po slabših minutah slovenskih predstavnic. Te so strnile vrste v zaključku in vnovič povedle s 26:27 po edinem zadetku Alje Varagić.

Zadnje tri minute so bile kaotične. Najprej izključitev Pineau, sedemmetrovka za domačinke, nato pa še napačna menjava Ljubljančank, ki so morale nato igrati kar z dvema igralkama manj. Vseeno so imele krimovke po obrambi Barbare Arenhart priložnost za vodstvo, a je Katarina Krpež-Šlezak zadela okvir vrat. Na drugi strani je Haggerty povedla Švedinje v vodstvo, Lekić je v naslednjem napadu izenačila na 28:28.

Kot se je pozneje izkazalo, je odločilni zadetek dosegla Nina Koppang 20 sekund pred koncem, saj so krimovke v zadnjem napadu žogo zapravile.

Pri domačinkah je z 10 goli izstopala Roberts, Koppang jih je prispevala šest, pri Ljubljančankah pa je bila s sedmimi najučinkovitejša Tjaša Stanko.

Okrepljeni Krim praznih rok iz Švedske

SKUPINA B, 1. krog

SÄVEHOF – KRIM MERCATOR
29:28 (11:13)

Sävehof: Börjesson, Kroon Andersson, Rahunen Sembe, Lundström 2, Mortensen 4, Liljeros Heikka, Roberts 10 (4), Koppang 6, Aström Nilsson, Johansson, Jensen 2, Blomst 2 (2), Andersson 1, Rosell, Wallen, Haggerty 2.

Krim Mercator: Risović, Arenhart, Jurič, Stanko 7 (1), Sercien Ugolin 3, Pineau 2, Žabjek, van Kreij, Posavec, Ljepoja 1, Varagić 1, Gomilar Zickero, Krpež-Šlezak 5, Cvijić 2, Lekić 5 (2), Svetik 2.

Sedemmetrovke: 6/6; 3/4.
Izključitve: 12 minut; 12 , Krim 12 minut.
600 gledalcev.


GYÖR – VIPERS KRISTIANSAND
35:29 (17:13)

KASTAMONU (TUR) - ODENSE
25:31 (11:15)
Zulić 4 za Kastamonu.

Preloženo:
METZ – CSKA MOSKVA