Oceane Sercien Ugolin je bila s šestimi zadetki prva strelka Krima. Foto: www.alesfevzer.com
Oceane Sercien Ugolin je bila s šestimi zadetki prva strelka Krima. Foto: www.alesfevzer.com

Zdaj bo ta naloga še težja, saj morajo Ljubljančanke odigrati še eno zaostalo tekmo z Dankami in še dve redni proti Rostov-Donu in Kristiansandu.

Ljubljančanke so tekmo slabo odprle, saj so domače povedle s 6:0, prvi zadetek za Krim pa je šele po desetih minutah dosegla Nataša Ljepoja. Prav ta igralka pa je že v 14. minuti dobila rdeči karton in predčasno končala tekmo.

Danske prvakinje porazile krimovke

Takoj za tem so Danke znova prišle do šestih golov prednosti (9:3), Sanna-Charlotte Solberg-Isaksen pa je v 15. minuti naskok domačih še povečala (10:3). Po zaostanku z osmimi zadetki pa so izbranke Uroša Bregarja le naredile spodoben niz, delni izid 5:1 je pomenil prepolovitev zaostanka v 23. minuti po golu Valentine Klemenčič.

Vtis po slabem uvodu je še popravila Oceane Sercien Ugolin z goloma za 10:13 in 11:14, toda sama končnica je znova pripadla Esbjergu, ki je na glavni odmor nesel pet golov prednosti (16:11).

V uvodu drugega dela so domačinke držale podobno prednost, pozneje pa jo še oplemenitile, tako da je bil zmagovalec znan že precej pred zadnjim piskom sirene. Največjo prednost so si domačinke priigrale prav ob koncu, ta je znašala deset golov.

Mette Tranborg je bila najboljša pri domači ekipi z desetimi zadetki, Sercien Ugolinova pa pri Krimu s šestimi goli.


Izjavi po tekmi
Uroš Bregar, trener Krima Mercatorja: "Uvod v tekmo ni bil slab, a je šepala realizacija, kar nas tepe že vso sezono. Zgrešili smo tudi pet najstrožjih kazni. Ne glede na to je razlika prevelika, tudi nerealna, saj smo dobro tekli in odigrali veliko protinapadov. Na koncu so tekmice žal zadele preveč golov."

Harma Van Kreij, igralka Krima Mercatorja: "Težko je najti razlog, kaj je šlo narobe. Na začetku smo zgrešile preveč lahkih golov in bile hitro v zaostanku ter posledično v položaju, ko smo tekmice lovile. V nadaljevanju smo se vrnile, ujele svoj ritem igre, kar smo ponovile tudi na začetku drugega polčasa. Na koncu smo naredile preveč napak in dobile preveč lahkih zadetkov, kar je odločilo tekmo."


LIGA PRVAKINJ, 12. krog

ESBJERG - KRIM MERCATOR 33:23 (16:11)

Esbjerg: Poulsen, Nielsen, Granlund, Frafjord 1, Breistoel 2, Tranborg 10, Jacobsen 3, Haličević, Solberg-Isaksen 5, Pena Abaurrea 5, Jensen 5, Frey 2 (2), Ingstad.

Krim: Da Silva Vieira 2 (1), Jurič, Sercien Ugolin 6, Žabjek, Pletikosić 3, van Kreij 4, Gjerek, Klemenčič 5, Vojnović, Konatar, Ljepoja 1, Dobrič, Gomilar Zickero, Risović, Svetik 2.

Sedemmetrovke: 2/3; 1/6.

Izključitve: 10 min; 2 min.

Rdeči karton: Ljepoja 14./Krim

METZ - FERENCVAROŠ 30:29 (14:17)

Preloženo:
ROSTOV - BUKAREŠTA

KRISTIANSAND - BIETIGHEIM

Vrstni red: Rostov 15, Metz 14, Ferencvaroš 12, Bukarešta 11, Kristiansand 10, Esbjerg
8, Krim 5, Bietigheim 3 točke.