Jovanka Radičević je bila z osmimi zadetki prva strelka Krima Mercatorja. Foto: www.alesfevzer.com
Jovanka Radičević je bila z osmimi zadetki prva strelka Krima Mercatorja. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančanke so bile v prvih minutah povsem neprepoznavne, domače igralke, ki so sicer bile 130 km stran od svoje dvorane v mestu Mioveni, pa so si hitro priigrale pet golov prednosti (5:0). Prvi zadetek je za Krim dosegla Barbara Lazović, pa tudi obramba je nekoliko strnila vrste, kar je privedlo do zaostanka Ljubljančank za dva gola (5:7).

Krimovke so še naprej nizale napake, nerešljiva uganka pa je bila romunska vratarka Diana Ciuca, ki je v prvih 21 minutah zbrala sedem obramb. Adžić je bil prisiljen vzeti minuto odmora, ko je prednost zasedbe iz Bukarešte narasla na +6.

Ob koncu polčasa se je ustavilo tudi gostiteljicam, ki v zadnjih šestih minutah niso zadele, krimovke pa so se do velikega odmora približale na vsega dva gola razlike (13:15).

"Tukaj je vedno zahtevno igrati. Občinstvo je dalo energijo gostiteljicam, ki so jo izkoristile. Začele smo slabo, a nismo obupale. Nekaj časa smo držale rezultat, ki nam je še omogočal zmago, a ni šlo. Na prihodnje tekme se moramo bolje pripraviti.

Maja Vojnović, vratarka Krima Mercatorja

Obe ekipi sta drugi polčas začeli s številnimi tehničnimi napakami, znova pa so gostje začele zaspano in v osmih minutah dosegle le en gol, razlika pa je narasla na +4. Nič bolje ni bilo v nadaljevanju, saj so do polovice drugega polčasa Ljubljančanke dosegle le tri gole.

Ciuca je še naprej zbirala obrambe, a njene soigralke v napadu prav tako kot na drugi strani krimovke niso blestele. Po sedmem in osmem golu Jovanke Radičević je bilo na semaforju znova -2 (18:20, 19:21), a le za kratko, saj so domačinke vselej našle odgovor in na krilih Ciuce krmarile proti drugi zmagi to sezono.

Pri slovenskih prvakinjah, pri katerih se je po poškodbi vrnila še vedno načeta Darja Dmitrijeva, manjkala pa je Nina Zulić, sta bili najučinkovitejši Jovanka Radičević z osmimi ter Tjaša Stanko s šestimi goli. Nerešljiva uganka pri Rapidu je bila vratarka Diana Ciuca, ki je zbrala kar 18 obramb, Orleane Kanor pa je dosegla pet golov.

Ljubljanska zasedba se bo 12. novembra doma pomerila z Metzem.

Rapid Bukarešta tako kot v lanski sezoni previsoka ovira za Krim Mercator

LIGA PRVAKINJ

SKUPINA B, 6. krog

RAPID BUKAREŠTA – KRIM MERCATOR
27:22 (15:13)

1600 gledalcev

Rapid Bukarešta: Ciuca, Kapitanović, Sandru, Buceschi, Kassoma 3, Lopez Herrero 3, Mogensen, Korsos 4, L. Kanor, O. Kanor 5, Ostase, Hernandez Serrador 3, Badea 1, Polman 2, Janjušević 3, Grozav 3.

Krim Mercator: Arenhart, Vojnovič, Radičević 8 (1), Stanko 6 (2), Pineau 1, Mavsar 1 (1), Spreitzer, Dmitrijeva, Klemenčič 1, Varagić, Ngombele, Lazović 2, Brnović, Rosiak 3, Abina, Grbić.

Sedemmetrovke: 2/2; 4/6.
Izključitve: 10 minut; 4 minute.


FERENCVAROS – IKAST 37:36

ZAGLEBIE LUBIN – ESBJERG 24:36

KRISTIANSAND – METZ 35:37

Vrstni red: Ikast in Esbjerg po 10, Metz 8, Krim Mercator 7, Kristiansand in Rapid po 5, Ferencvaros 3, Zaglebie 0.