Tjaša Stanko. Foto: www.alesfevzer.com
Tjaša Stanko. Foto: www.alesfevzer.com

Gostiteljice, ki so lovile zaostanek sedmih zadetkov s prve tekme, so srečanje odprle dobro, hitro so prevzele pobudo na igrišču in po golu Katrin Gitte Klujber povedle s +3 (5:2), a so krimovke vrnile udarec.

Z delnim izidom 5:1 so prvič na tekmi tudi povedle, v vodstvo jih je popeljala Katarina Krpež Šlezak (6:7). Prvi polčas so tudi dobile, potem ko je po izidu 8:8 dvakrat v polno zadela Tatjana Brnović (8:10).

Krimovke med najboljšimi osmimi ekipami v Ligi prvakinj

V nadaljevanju so se Madžarke skušale na vse načine odlepiti od svojih nasprotnic in si pripraviti teren za visoko zmago, ki bi jim prinesla napredovanje v četrtfinale, a zaman. Krimovke so imele skoraj vedno odgovor na vsak njihov napad.

Morda je bilo malce nevarno le v končnici tekme, natančneje tri minute pred koncem, ko je Emily Bölk zadela za prednost štirih zadetkov (25:21), a je gostiteljicam za kaj več zmanjkalo časa.

V zadnji minuti je Nataša Ljepoja le še omilila poraz in veselje ob napredovanju v naslednji krog tekmovanja se je lahko začelo. Tam Krimovke čakajo zelo zahtevne nasprotnice, rokometašice Kristiansanda.

Krimovke kot v starih zlatih časih

"Zelo sem zadovoljna z razpletom tekme in ponosna na ekipo. Vedele smo, da bo tekma tako psihično kot tudi fizično zahtevna, tudi zato smo se borile od prve do zadnje minute. Vseskozi smo ohranjale mirne glave, ni nas poneslo. Pokazale smo odlično ekipno predstavo, ki nam je prinesla tako želeno napredovanje," je po tekmi povedala Ana Gros.

Liga prvakinj, repešaž za četrtfinale

Povratne tekme:
Ferencvaros – KRIM MERCATOR 26:33
26:22 (8:10)

Klujber 10, Malestein in Marton po 4; Gros in Posavec po 4, Lekić, Krpež-Sležak in Ljepoja po 3, Brnović in Stanko po 2, Radosavljević 1.

Izključitve: 2 min; 2 min
Sedemmetrovke: 7/5; 2/2

METZ – Borussia Dortmund 30:22
32:19 (14:10)

BREST – Odense 24:25
29:26 (14:14)

BUKAREŠTA – CSKA Moskva b. b.

V krepkem tisku so izidi prvih tekem.


Četrtfinale

30. aprila/1. maja:
KRIM MERCATOR – KRISTIANSAND

BREST – GYÖR

BUKAREŠTA – ESBJERG

METZ – Rostov b.b.

Povratne tekme bodo teden dni pozneje.